2008. június 17., kedd

Zöldséges rizseshús


Ritkán csinálom, pedig olyan nagyon finom, és pont belefér abba a félórába, amit erre lehet szánni :)

Kell hozzá egy nagy csirkemell (kb. 30-50 dkg), kb. 0,5-0,8 kg mirelit vegyes zöldség (andika, ne nézd a kb.-t – és ízlés kérdése, hogy ki mit szeret, én speciel a borsó-répa szűkkörű keveréket, utálom a krumplikockákat, tehát messze elkerülöm a franciasalátának nevezett rémségeket), 3 dl Andika-féle és egyben pandamacis jázminrizs, némi zsiradék, petrezselyemzöld, só és bors. És finom rá a sajt is. Nagy adag, vigyázz!!!

Megfőzöm a rizst. Andika kopirájtos és fantasztikusan működő receptje alapján, most teszek bele némi biovegetát is a főzővízbe.

Egy másik edényben házi libazsíron jól kifehérítem a felkockázott csirkemellet, aztán só és bors és fedő, amikor már majdnem kész (ez max. öt perc), hozzáöntöm a fagyott zöldségeket, és együtt párolom, amíg meg nem puhulnak a zöldségek, ez kb. addig tart, amíg felolvadnak. Ekkor megszórom minél több apróra vágott petrezselyemzölddel, és hozzákeverem a rizst. Ez egy brutál nagy adag, kisebb családok kisebb adaggal kísérletezzenek :)

Érdemes még a tányéron ráreszelni némi parmezánt vagy füstölt sajtot, isteni lesz vele.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Ki fogom próbálni, bár a mirelit zöldségeket nem szeretem, talán igazi zöldséggel, hm?

csincsilla írta...

Persze, azzal szerintem is sokkal fincsibb, csak akkor számíts hozzá még néhány napot az elkészítéséhez :)

Andi írta...

Igen, és gondolom néhány napig készítem, de se nem lesz olyan finom, se nem lesz olyan szép, mint a tied, úgyhogy fölöslegesen finnyáskodom. Megcsinálom mirelit zöldséggel!

csincsilla írta...

Nem, ragaszkodnék a frisshez, de kérem fényképekkel dokumentálni, mert nem fogom elhinni :) Mert képes vagy 1,5*1,5 mm-es kockákra vágni a répát.

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.