Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 0,8 dl tej
A ribizlit megmossuk, kissé leszárítjuk, villa segítségével lehúzzuk a szemeket, megszórjuk a cukor 1/3 részével, félretesszük. A tojásokat a többi cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, belekeverjük a tejet is. A ribizlit is beleforgatjuk a közben engedett levével együtt, és végül a sütőporral elkevert lisztet is. Papírral bélelt muffin formába adagoljuk, 180 fokon sütjük 20-25 percig. A kész muffinokat a formában pihentetjük 5-10 percig, mielőtt kivennénk. Porcukorral szórjuk.
Tesóm csak félig töltötte a kosárkákat, mert nagyon sok muffint akart készíteni, hogy minél több embernek adhasson. Dupla adag alapanyagból 70 db kis muffin lett. Tehát szerintem egy adagból, ha teletöltjük a kosárkákat kb. 24-28 db készülhet.
Mazsolino szerint nem lett szép, szerintem meg nem lett csúnya. :) Tovább kellett sütnie, mint ahogy azt a recept írta. Valamint legközelebb megfordítja a ribizli és a liszt belehelyezési sorrendjét, mert ahogy megbeszéltük, a recepttel ellentétben előbb kellene a lisztet belekeverni robotgéppel, hogy csomómentes legyen, utána pedig a ribizlit kanállal, hogy ne törjön össze. Most mindent robotgéppel kevert és így a ribizli eléggé szétesett.
5 megjegyzés:
Köszönöm elismerő szavaidat, de azért annyira nem tudok ám... Csak szeretnék. :) Önbizalmam tényleg nincs a konyhában (sem), de holnap én főzök! :)
Tényleg nem lett csúnya, nem kell aggódni! Viszont úgy képzelem, finom lehet, és biztos vagyok benne, hogy Csincsilla le fog csapni erre a receptre. Lehet, hogy még én is, pedig én nem vagyok oda a muffinért!
Gratu Mazsolino, csak így tovább!
Hajrá mazsolino!! Csak így tovább!!Gyönyörűséges lett!!!!!
nagyon cukik! könnyű kis női cucc:)
Annyira aranyosak vagytok!!!!!!!! Dagad ma már a mellyem rendesen! :)
Megjegyzés küldése