Ma gyors kaját akartam, mert sok más dolgom volt, és volt is a hűtőben egy kis fej karfiol, hát gyorsan megcsináltam. A receptet a tesómtól kaptam, de a kiegészítés, hogy a tetejét meg kell szórni zsemlemorzsával, unokatesómtól ered.
A karfiolt rózsáira szedtem, sós vízben kicsit megfőztem, majd egy sütőpapírral bélelt sütőformába szedtem. Egy kis sonkát vékony csíkokra vágtam, ezzel megszórtam a karfiolrózsákat, majd az egészet leöntöttem tejföl-tejszín keverékével, amibe előzőleg belekevertem egy kis sót és borsot. Sajnos nagyon kevés tejföl volt itthon, de kiegészítettem egy kis tejjel is, nem ártott neki. A végén sajtot szórtam a tetejére, amit most kivételesen nem reszeltem, hanem szintén vékony csíkokra vágtam, mivel úgyis elolvad. 180-200 fokon sütöttem addig, amíg a sajt megolvadt, ekkor megszórtam házi zsemlemorzsával és ezzel még szép pirosra sütöttem.
Elég jól sikerült :-)
11 megjegyzés:
végre megin szerepelek!!! :) a kiflinél ki ne hagyjál! :)
most nem éhes!
A kifliknél te leszel a főszereplő!
és télleg! kéccer is meg vagyok említve! :)
e öö e bódottá :-)
Én is benne vagyok! A titkos UNOKATESÓ be be be! Hurrá!!
érdekes, ezt észre se vettem ;)
újraolvasom, hátha megtalálom a titkos unokatesó kifejezést :)
Tessék figyelmesen olvasni!
ezt szelektiv látásnak nevezik amikor csak SAJÁTMAGÁTLÁTJA VALAKI!!!!! BENNE VAGYOK ÉS KÉSZ.
nem találtam, akárhogy is kerestem! csak azt hogy "tesóm", unokatesó sehol! bocs. reklamálj a blog szerkesztőjénél!!
csókolom, idemásolom, ha már nem tetszik megtalálni!!!
Ma gyors kaját akartam, mert sok más dolgom volt, és volt is a hűtőben egy kis fej karfiol, hát gyorsan megcsináltam. A receptet a tesómtól kaptam, de a kiegészítés, hogy a tetejét meg kell szórni zsemlemorzsával, unokatesómtól ered.
Üdv: unokatesó
Megjegyzés küldése