2008. június 28., szombat

Cukkinis orsótészta



Nagyon gyorsan elkészülő, nagyon finom ebéd volt!


A serpenyőben kicsi olivaolajon vajat olvasztottam és ezen dinszteltem meg az újhagymát, amit ma vettem a piacon ötvenér'. Két gerezd fokhagymával illatosítottam, és együtt tovább pirítottam a vékonyra vágott cukkinivel.

Amikor szépen megsültek a cukkinicsíkok sóztam, borsoztam, szórtam rá szárított bazsalikomot, majd ráöntöttem egy kis tejszínt, tettem rá egy kanál tejfölt és még egy kis tejjel is hígítottam.


Az ilyen szószokat nem liszttel, hanem sajttal szoktam besűríteni, ezért szórtam bele egy kis reszelt parmezánt, majd legvégül egy csokor apróra vágott petrezselyemmel díszítettem.




Orsótésztát főztem hozzá, mert ma olyan kedvem volt, de lehetne masnitésztával vagy szélesmetélttel is tálalni, mindenhogy szeretem.

A kifőtt tésztával még a serpenyőben összekevertem a cukkinis szószt, majd a tányéron reszelt gouda sajtot szórtam rá és mindet felfaltam. Ez csak azért érdekes, mert most olyan antibiotikumot kell szednem, amitől elmegy az étvágyam. Legalábbis ezzel fenyegetőzött az orvos.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

... meg ezt is!!!!! vihhi

Andi írta...

Csak nem vagy éhes? :-)

Névtelen írta...

Tényleg nagyon finom, szinte nem lehet abbahagyni az evését (de nem baj)

Andi írta...

Igen, én se tudtam abbahagyni! Kell csinálni egy másik adagot!