2010. február 23., kedd

Paradicsomos-kukoricás virsli

Kukoricaimádóknak szeretnék kedveskedni a következő recepttel. Ugyanis én is kukoricaimádó vagyok és apu nekem szokott kedveskedni, amikor elkészíti ezt a végtelenül egyszerű de annál finomabb ételt. :) Így történt ez múltkor is, amikor hogyhogy nem éppen akkor mentünk át a szüleimhez, amikor apu ezt főzte ebédre.


Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 póréhagyma fehér része
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 80 dkg hámozott, aprított paradicsom (esetleg helyette egy jó adag paradicsomsűrítmény)
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém (chilipor / darált, erős paprika, stb.)
- csipetnyi szárított kakukkfű
- só, bors
- 60 dkg főtt csemegekukorica (konzerv)
- füstölt virsli

Apu paradicsomsűrítménnyel, megfőzött mirelit kukoricával és általuk ledarált, télire eltett erős pirospaprikával dolgozott.

Az olajban megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk levével együtt a felaprított paradicsomot (vagy belekeverjük a paradicsomsűrítményt), cukorral, paprikakrémmel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Erős tűzön fedő nélkül sűrűre főzzük (kiváncsi lennék, milyen az amikor rotyog és bugyog mindenfelé a paradicsom, én inkább fedővel főzném :) ). Péppé turmixoljuk, beleforgatjuk a leszűrt, főtt vagy konzerv kukoricát, összeforraljuk.
A virsliket sűrűn bevagdaljuk-kockázzuk, a paradicsomos kukoricában néhány perc alatt megfőzzük vagy grillsütőben ropogósra sütjük és külön kínáljuk a kukoricához.


Igazi téli, laktató, csípős étel. Friss, ropogós héjú kenyérrel még finomabb!

Itt pedig Benőke látható a keresztanyjával egészen pontosan február 18-án, a második szülinapján. Még mindig a téli szőr-szerkóját viseli, de ez nem elég neki, még takarót is kapott, ráadásul színben hozzáillőt. Anyu még párnát is varrt neki ugyanabból az anyagból. :)


Boldog szülinapot Benő!

3 megjegyzés:

Mazsolino írta...

Én ezt a kajcsit nem szeretem, de a Kistesómat és a Kisfiamat nagyon! :))

Andi írta...

Hát boldog szülinapot a másik kétévesnek!

Olyan mexikóis beütés ez a kaja, és bár amikor eszem a kukoricát, mindig úgy érzem, hogy nagyon finom, soha nem szoktam azt mondani rá, hogy szeretem. Lehet, hogy ezt a paradicsomos verziót meg kéne kóstolnom!

csincsilla írta...

mindketten nagyon helyesek vagytok a képen! és boldog szülinapot annak a kis tündérnek!
tetszik ez a kukoricás cucc, ki fogom próbálni, fagyasztóürítésben vagyunk, kukoricásat kell főzzek úgyis valamikor.