2010. február 24., szerda

Sült gombás-paradicsomos rigatoni


Megint egy tészta. Most már tényleg olasz mamma leszek, semmi kétség. Meg hát ezek a kaják annyira gyorsan elkészülnek, és olyan nagyon finomak, ráadásul remekül variálhatók. Ez a tésztaszósz se nevezhető receptnek, csak dobáltam a serpenyőbe, amit kívántam: a gombát, a hagymát és a paradicsomot. Szinte semmi más nincs is benne, mégis megunhatatlan.

Hozzávalók:

- 25 dkg gomba felszeletelve
- fél póréhagyma félbevágva és felkarikázva
- 1 doboz koktélparadicsom-konzerv
- 1 deci házi paradicsomlé
- só, bors, bazsalikom
- 25 dkg rigatoni/penne (vagy mindkettő, ha kevés a maradék, mint nálam)

Az összetevők elolvasása után gondolom már nincs is szüksége senkinek a receptre, de azért leírom. Szerettem volna inkább sült, mint párolt gombát tenni a raguba, de ez a kísérlet sajnos most nem sikerült, hiába pirítottam erős tűzön, fedő nélkül a serpenyőben. Legközelebb sütőben meg fogom sütni előbb a gombákat.

Na szóval: a hagymát és a gombát erős tűzön pirítottam, később ráöntöttem a koktélparadicsomot. (Ezt a konzervet csak mostanában fedeztem fel, te teljesen bele vagyok habarodva, annyira finom!) A paradicsom után küldtem a serpenyőbe a sót, a borsot és elég sok szárított bazsalikomot. (Legközelebb már saját bazsalikomommal fogom fűszerezni!). Miközben a tésztaszósz szépen összerottyant, a tésztát kifőztem, leszűrtem, és a két összetevőt alaposan összekevertem. Max. 25 perc volt.


Késsel parmezánforgácsokat faragtam rá és egy pohár rozéval elégedetten elfogyasztottam. Az ilyen vacsorákat sose fogom megunni!

7 megjegyzés:

mazsolla írta...

én sem! :)

Andi írta...

gondoltam!

segebaga írta...

Mammma, csak ne hogy 120 kilósra hízzál ettől a sok finomságtól :)

Andi írta...

Dehonnem! Az a cél! :-)

Bea írta...

És én sem tudnám megunni sohaaaa! :D
Andi, elképzeltem, milyen édes lennél 120 kilósan. :D

csincsilla írta...

én is szeretnék 120 kilós matusokat látni!!! (per darab, a félreértések elkerülése végett!)

Andi írta...

Azokat két generációval följebb kell keresni!