2010. március 2., kedd

Sangria-rum bólé

Általában szilveszterkor szoktunk bólét inni, hiszen Andi (nem Matus) és Áron specialitása ez a finom, gyümölcsös ital. Már második éve ők vállalják magukra a készítését. Természetesen senki nem szokott tiltakozni ez ellen, csak pusztítjuk amíg lehet. :)

Valamelyik nap viszont Imi kitalálta, hogy ő is csinálna bólét itthonra, hiszen még nincs vége a hosszú télnek, harcolni kell az influenza ellen, lehetőleg vitaminokkal (gyümölcs) és egyéb orvosságokkal (alkohol) és miért ne hozhatnánk össze ezt a két megfázás elleni csodaszert egybe? Igaz, ezt már kedves keresztapja, Miki bácsi is kitalálta, amikor megalkotta a "vépi rettentőt" házi gyümölcspálinka - idén cseresznyepálinka - formájában. Azonban az utóbbi hónapok pálinkafogyasztása után jól jött egy kis változatosság....


Áronék nem tudom milyen alkoholt és gyümölcsöt szoktak használni a bóléhoz, mert megmondom őszintén, soha nem figyeltem csak fogyasztottam. Imi Sangriát és rumot választott az itthon fellelhető gyümölcsök mellé.



Azzal kezdte a műveletet, hogy fogott egy szép nagy üvegtálat és beledarabolta a gyümölcsöket: kivit, almát, narancsot, banánt. A házi cseresznyebefőttet kimagozta és minden cseresznyét kettévágott. Hozzákeverte ezt is a többihez.

Meglocsolta egy kis cseresznyebefőtt-lével, egy frissen facsart narancs levével. Kb. 4 dl Sangriához öntött kb. 1 dl rumot. Jól összekeverte az egészet, lefóliázta a tál tetejét és 1 napig hűtőben érlelte.


Jól behűtve (annyira hogy az üvegpohár bepárásodjon) fogyasztandó. Vigyázat! Nem lehet abbahagyni!

7 megjegyzés:

Andi írta...

Fantasztikus! Gratulálok, Imi!

Imi(bográcshős) írta...

Köszi Andi :)
Legközelebb kóstoló után nyilatkozz.

csincsilla írta...

legalább a cseresznyéket nem kellett volna félbevágnia! hol teremnek ezek a konyhabűvész férfiak? és rögtön kérek egy pohárkával, épp kilábalóban vagyok egy megfázásból, szerintem ettől tuti meggyógyulnék:)

Andi írta...

Szívesen kóstolok, Imi!

Imi(bográcshős) írta...

Csincsilla:
Nem a művészet, hanem a magozás miatt lettek félbe tépve.

Andi:
Legközelebb szívesn látunk, csak keríts sofört.

A poharas kép és a tálas egyébként nem ugyanakkor készült. A szemfülesek észre vehetik, hogy a pohárba van kiwi is ami a tálban nincs.

Bea írta...

Na igen, Imi most lebuktatott minket, már senki nem mossa le rólunk, hogy alkoholisták vagyunk. :) Ugyanis nem egyszer, hanem kétszer készült ugyanakkora adag az elmúlt időszakban (egyszer kivivel kiegészítve) és gyanítom, hogy ennek még lesz folytatása.

Úgyhogy bárkit szívesen látunk egy kis bólézásra! Csincsillát főleg, mert nem hagyhatjuk, hogy eluralkodjon rajta a megfázás. :) Ja és kedves Csincsilla, szerintem te sem panaszkodhatsz, úgy tudom, a te közeledben is van konyhabűvész pasi. :)

Andi írta...

Szerzek sofőrt!