Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 50 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- liszt
- olaj
- só, bors
A krumplit megmossuk és héjával együtt feltesszük főni bő, sós vízbe. Csak félpuhára főzzük!
A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és olajon mindkét felüket hirtelen megsütjük, kiemeljük egy tálra.
A visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a tejfölt és jól összeforraljuk.
A kihűlt krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, szétterítjük egy olajjal kikent tepsi alján. Meghintjük sóval, elrendezzük rajta az elősütött hússzeleteket, majd leöntjük a tejfölös-gombás szósszal.
Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20-30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és a tetejét is megpirítjuk.
2 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik!
igen, biztos finom lehet:)
Megjegyzés küldése