Hozzávalók:
- 4 szelet sertésborda
- reszelt sajt
- vaj vagy olaj
A töltelékhez:
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- só, bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olaj
Először a "tölteléket" készítjük el. A petrezselyemzöldet kevés olajon megfuttatjuk. A sós vagy vegetás vízbe áztatott zsemléket alaposan kicsavarjuk, hozzáadjuk a 2 tojást, a fokhagymát, sót, borsot és a petrezselymet. Jól összedolgozzuk.
A hússzeleteket jól kiverjük, sózzuk. A vajon vagy olajon mindkét oldalukat hirtelen kisütjük. Tűzálló tálban egymás mellé helyezzük, mindegyiknek a tetejére egy halom tölteléket kanalazunk. Meghintjük reszelt sajttal és aláöntjük a visszamaradt pecsenyelevet.
180-200 fokos sütőben puhulásig és a sajt pirulásáig sütjük. Ha elkezd pirulni a sajt de még úgy érezzük, hogy a húsnak puhulnia kell, fedjük le alufóliával és így süssük tovább.
7 megjegyzés:
Na ezt meg fogom csinálni, csak teszek egy kis gombát még a töltelékbe. Nagyon jó ötlet!
Bea, egy hullámhosszon vagyunk, ugyanezt készítettem, ugyanilyen körettel a hétvégén. Finom, szeretjük:-)
Pedig elhiheted Hédi, hogy nem volt bekamerázva a konyhád. :)
köszi az ötletet, és is utálok töltött húst gömbölgetni, tuti kifolyik, meg csúnya, stb. ez meg nagyon kulturáltan néz ki, mind a három, pontosabban, mert az Andiéi is nagyon csinosak lettek!
Csincsilla, kiváncsi lennék, te vajon milyen változatot tudnál kihozni belőle. Biztos valami különleges fűszer vagy olyan hozzávaló lenne benne, amilyenről még soha életemben nem hallottam. :)
Hétfőn reggel olvastam a receptedet, és ez lett az ebédünk, annyira megtetszett. A köret is ez volt hozzá, mindenkinek nagyon ízlett:)) köszi
Mari, nagyon szívesen! Máskor is várunk. :)
Megjegyzés küldése