A könyv szerint 35 perc alatt készül el és apu megerősítette ezt az állítást. Cukkiniszezonban biztos, hogy még sűrűbben fog készülni nálunk!
Hozzávalók a leveshez:
- fél kg cukkini
- 2 dl tejszín
- só, fehérbors
- 2 evőkanál vaj
- 1 tojássárgája
A cukkinit megmossuk, kis darabokra vágjuk. Forró vajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.
Miközben fő, elkészítjük a levesbetétet.
Hozzávalók a galuskához:
- 1 egész tojás
- 2 dkg lágy vaj
- 3 dkg reszelt füstölt sajt
- 4 dkg reszelt nem füstölt sajt
- 6-7 evőkanál liszt
- 1/2-1 dl tej
- só
A hozzávalókat összekeverjük, annyi lisztet adagolva hozzá, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk kiskanállal vagy nokedliszaggatóval. Kifőzzük és leszűrjük.
Visszatérünk a leveshez. A tojássárgájával elkeverjük a tejszínt, sót és borsot. Amint a cukkini megfőtt, a vízzel együtt összeturmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük. Lassú tűzön összeforraljuk a tejszínes keverékkel. Lehúzzuk a tűzről és belehelyezzük a leszűrt galuskákat is.
Eredetileg csak vajas galuskát ír a recept, a sajt apu ötlete volt. Méghozzá jó ötlete! A sajt, főleg a füstölt sajt íze nagyon feldobja a levest. Nekem már hiányozna belőle, hiszen már első alkalommal is így kóstolhattam meg.
4 megjegyzés:
Jó ötlet ez a leves, ki fogom próbálni!
Nekem is nagyon tetszik! Imádom a cukkinit, és a füstölt sajttal hmmm, nagyon finom lehet :)
Még hogy nem fotogén! Az a bögre nagyon cuki, amiben tálaltátok!
Majdnem pont ilyen levest készítettem ma, hamarosan felteszem, de nem rögtön a tied után.
Ezt a cukkiniset ki fogom próbálni!
igen, szerintem is nagyon jó ötlet, cukkini és füstölt sajt együtt, ez a leves komplettírozhatja a cukkínimenümet:)
Megjegyzés küldése