2010. március 8., hétfő

Ricottás rétes lusta asszony módra


Szupergyors, tényleg öt perc alatt összedobható desszert. A tekerős rétes sem egy félnapos pepecselés (bolti tésztával persze), de itt még azt a stresszt is kikerüljük.

Hozzávalók:
– 4 db réteslap
– fél kg ricotta
– néhány evőkanál tejföl vagy krémes túró, hogy kicsit kenhető legyen a töltelék
– valami édesítőszer, ad abszurdum cukor, ízlés szerint
- 5–10 dkg vaj

A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a ricottát, tejfölt/túrót meg az édesítőszert. Szilikonos ecsettel kikenek vajjal egy kisebb tepsit, beterítem a négy darab réteslap egyharmadával (tudom, felsőbb matematika, de megoldható, egy olló nagy segítség!). Ráterítem a ricottakrém felét, beterítem a második harmad réteslappal, bekenem vajjal, és jöhet rá a maradék krém. A tetejére megint réteslap, vaj.
Forró sütőben aranybarnára sütöm. Langyosan a legfinomabb.


1 megjegyzés:

Andi írta...

Ez tényleg jó ötlet, nekem még sosem jutott eszembe így egyszerűsíteni a rétest. Biztos finom volt...