2008. augusztus 24., vasárnap
Körtelekvár
Bejegyezte:
csincsilla
A cél a tésai körte hasznosítása. Nagyon finom, intenzív ízű körte, de sajnos nem lehet eltenni még egy hónapra sem, mert 1-2 hét alatt teljesen megsárgul és megpuhul, utána meg már csak rohad. A befőttet nem szeretjük, szóval maradt ez a variáció, az eredmény olyan, mint a folyékony körte, én nagyon szeretem, és sokféle desszertet nagyon fel tud dobni.
Úgy készül, ahogy a legtöbb lekvár mifelénk :). Megházom és feldarabolom a körtéket, citromos vízben várják meg egymást a darabkák, felteszem egy fazékban főni, és amikor már jól összerottyant (kb. fél óra), hozzákeverek egy zacskó dzsemfixet és némi cukrot, azzal is rotyogtatom kicsinykét, aztán forrón mehet üvegekbe, meg a szárazdunsztnak kinevezett ágyneműtartónak használt régi ládánkba. Sajnos, nagyon sok levet ereszt a körte, guárgumi nélkül nem tudom, hogy lehetne sűríteni, napokig főzni meg nem akarom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ismerem! 2007-es verziója járt már nálunk! :-)))
Megjegyzés küldése