Hozzávalók:
- 8 dkg liszt,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 1 mokkáskanál bors,
- 1 mokkáskanál majoranna,
- 1 tejföl
- 10 dkg sajt
- csirke
Mivel én nem egy egész csirkét használtam, hanem csak 2 csirkemellet szeletekbe vágva, ezért mindenből kicsit kevesebbet vettem, kivéve a sajtból és a tejfölből.
Elkészítés: A csirkedarabokat enyhén besózzuk (na ezzel jól elsóztam, mert a fűszeres lisztben is elég sok só van), és a fűszeres lisztben megforgatjuk. Tepsibe rakjuk (tettem alá egy kis vajat), a maradék lisztet rászórjuk (nem szórtam rá). Egy kis fej hagymát a húsra karikázunk (jobb lett volna apróra vágva). 1 pohár (helyett 2,5 pohár) tejfölben elkeverünk 4 evőkanál olajat és ezzel meglocsoljuk a húst. Végül 10 dkg reszelt sajtot rászórunk (ezt viszont csak a legvégén szórtam rá). Alufóliával letakarva sütjük, amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.
Paradicsomsalátát csináltam hozzá. Ez úgy készül, hogy a paradicsomot vékonyan felkarikázom, leteszek egy réteget a tálba, picit megsózom, megborsozom, petrezselymet szórok rá, majd jöhet a következő réteg ugyanígy. Amikor elkészült a rétegezés, salátalét öntök rá. Tomának nagyon ízlett, csak kérte, hogy legközelebb ne legyen rajta petrezselyem. :-) Hát igen, sajnos igazi (és pláne tésai) nem volt itthon, ezért szárítottat használtam, és az nem olyan finom, viszont szép!
2 megjegyzés:
Gyönyörűek a képek!!!
Ez sem lehet rossz. Persze, a hétvégi tapasztalatok alapján ha valami extra finomsággal akarom kényeztetni a családot, akkor marad a rántott hús. És a paradicsomsali is isteni. És szerintem a legjobb úton haladsz egy kis tésai petrezselyem irányába.
Hát igen, nálunk is a rántott hús a nyerő, de ezt most nagyon dicsérte Toma, talán mert abban a pillanatban, ahogy leültünk enni, anyám telefonált... kicsit szükségem volt néhány jó szóra ezután...
Sokat kellett harcolni egy kis tésai petrezselyemért, de sikerült! nagyon ügyes vagyok :-) és köszönöm!
Megjegyzés küldése