2008. augusztus 23., szombat

Zöldségkrémleves


Nem túl fotogén :) De finom :)
Egy nagyobb hagymát megfonnyasztok valami zsiradékon, vaj, libazsír, egyeseknek olivaolaj. Közben meghámozok és felkarikázok néhány sárgarépát, petrezselyemgyökeret, némi zellert. Ezeket rádobom a hagymára, és pirtgatom egy darabkát. Utána alaplével felöntöm (ha van éppen, most éppen volt, végső esetben jó a víz is), és addig főzöm, amíg mindenki meg nem puhult benne. Botmixerrel összeturmixolom, sózom és borsozom, és beleszórok egy marék összevágott tésai petrezselyemzöldet, persze ezzel már nem főzöm. Ennyi.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Húúú de k....va jól néz ki! Ilyen szépségeket szoktál ebédre hozni! Biztos, hogy kipróbálom! Jó bele a nem-tésai petrezselyem is? mert nekem olyan sajnos nincs.

csincsilla írta...

Nem, sajnos csak a tésai jó ehhez a fajta leveshez :)

Andi írta...

Ajjaj! Valahogyan most már mindenképpen le kell jutnom Tésára!!!!
És miből van az a gyönyörű díszítés a tetején? Ha nem szakmai titok...

csincsilla írta...

balzsamecetkrém, ha így mondják. csak hogy ne legyen már annyira ronda. mondjuk az ízének sem árt...

Andi írta...

Pont tegnap láttam a Lidlben balzsamecetkrémet, csak arra az volt írva, hogy cseresznyés. Emiatt nem vettem meg. Nagyon jól néz ki!