2008. augusztus 24., vasárnap

Túrós pogácsa


Gondolom, mindenki ismeri. Esős, szeles vasárnap délutánokat nagyon fel tud dobni, már az illata is. Persze, az sem kavar be nagyon, ha eszünk is belőle.

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál só

A fenti hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk (én úgy szoktam, hogy a jéghideg vajat az aprítógépemben összemorzsolom a liszt egy részével, utána a maradékot már kézzel összenyomkodom), kinyújtjuk fél-egy centi magasra, aztán tetszés szerinti fazonban felaprítjuk.
Érdemes megkenni felvert tojással a tetejét, és csinosabb lesz, ha valamivel (sajt, szezámmag, köménymag) meg is szórjuk. Én most még a szokásosnál is lustább voltam, csak felkockáztam. Forró sütőben sütjük.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

ha ebből se hozol... ejnye-bejnye lesz! :) nagyon termékeny voltál! a málnaszörp is finom lehet! :) bár én utálom!

Andi írta...

Persze, gondolod, mindenki ismeri, de senki nem ismeri! :-)

Andi írta...

Ez annyira egyszerűnek tűnik, hogy ki fogom próbálni. Legjobb lenne, ha a túrót is én csinálnám a finom bocitejemből...

Andi írta...

Most már ideírom, mert sosem emlékszem, hogy 200 fokon 14 perc.