2010. március 27., szombat

Kolbászos kelkáposztaleves

Egyik bejegyzésemben panaszkodtam, hogy a kelkáposztából mindig csak három féle ételt készítek: főzeléket, rakott kelt és frankfurti levest. Akkoriban keresgéltem, hogy mit lehetne főzni még maradék kelkáposztából, erre apu most adott egy ötletet. Frankfurti levest kicsit másképp. Majoranna nélkül és virsli helyett füstölt kolbásszal.


Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg kelkáposzta
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- só, bors


A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát kockára, a sárgarépát karikára, a kelkáposztát csíkokra vágjuk.

Kevés olajon megpároljuk az összetört fokhagymagerezdet, majd rádobjuk a zöldségeket és összeforgatva mindezeket tovább pároljuk még kb. 5 percig.

Ezután felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és sóval, borssal ízesítjük.

Amint megpuhult benne minden, a liszttel csomómentesre kikevert tejföllel behabarjuk és jól kiforraljuk a levest.

Forrón tálaljuk.


Laktató leves, hűvösebb napokra. A frankfurti leves testvére, de a füstölt kolbász íze miatt az az érzésünk, hogy mégsem azt esszük.

5 megjegyzés:

Mazsolino írta...

Eltűntek az emberek...

Bea írta...

Vajon hol lehetnek? :)

csincsilla írta...

én csak a szokásos gépmentes hétvégémet éltem, az Andinak a szombat már igazolatlan:)
levesfronton verhetetlenek vagytok, egyszer végig kéne főzni az összes leveseteket:) remélem, van még mindig a tarsolyotokban:)

Andi írta...

Tényleg jónak tűnik, én a frankfurti levest is füstli virslivel szoktam már életemben egyszer készíteni. :-)

Bocsi az igazolatlanért! Hány igazolatlan után jár a kirúgás?

Bea írta...

Van még bőven, nyugi.

Azért megnyugodtam, hogy nem raboltak el benneteket az ufók, jó hogy itt vagytok. :)