Az elmúlt időszakban jó néhány krémlevesről született bejegyzés, úgyhogy lassan meghirdethetnénk a Nagy Tavaszi Krémlevesfőző versenyt - Andi nem lelkesedne érte :) A variációk száma végtelen, szinte mindenféle zöldségből készíthető. De miért ne vegyíthetnénk össze sok féle zöldséget egy fazékban?
Csincsilla már felrakott egy zöldségkrémlevest. Ehhez hasonlót főzött Mazsolino (!) valamelyik hétvégén, de ő rakott bele:
- sárgarépát
- fehérrépát
- kelbimbót
- karalábét
- karfiolt
- cukkinit.
Szóval a tesóm levesét nevezhetnénk akár tavaszi zöldségkrémlevesnek is. Vagy legalábbis tavaszvárónak. :)
Tehát a fél kilónyi vegyes zöldséget, az 1 sárgarépát, 1 fehérrépát, 2 krumplit és 1 fej vöröshagymát megtisztította, felaprította.
Fazékba tette, felengedte bőven vízzel. Ételízesítővel fűszerezte.
Amikor megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pépesítette a vízben. Hozzákevert 2 dl tejszínt és összeforralta az egészet. Frissen őrölt borsot szórt a tetejére és tálaláskor reszelt füstölt sajtot kínált hozzá.
Jó sűrű leves lett belőle, úgy is lehetne mondani: van benne anyag. :) Nagyon ízletes volt. Anélkül, hogy tudtam volna, pontosan milyen zöldségek kerültek bele, jó néhánynak az ízét kiéreztem belőle. Finom. És a tesóm ügyes. A fotókat is ő készítette, miközben főzött. :)
4 megjegyzés:
Igen, nagyon ügyes, tényleg! annyira szeretem az ilyen leveseket.
Már amennyire én tudom a krémleveseket értékelni, azt mondanám: fantasztikus! :-) Gratu Mazsolino, nagyon ügyes vagy!
Hiába, az én tesóm, büszke vagyok rá. :) Az utóbbi időben sokat fejlődött a konyhában. :)
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok!!
Megjegyzés küldése