2010. november 4., csütörtök

Barna sörben sütött hús


Isu szülinapi menüjének utolsó eleme következik. A recept megint nagyon egyszerűen hangzik, ahogy ő üzente: a húst bepácolod mustár-fokhagyma-bors-só kombóba, majd berakod sülni. Az oliva mellé karamellát tartalmazó (pl. Soproni Démon) barna sört teszel és lefeded alufóliával. Addig sütöd, amíg porhanyós nem lesz.


Így is tettem:

Hozzávalók:

- nálam pulykamell (Toma miatt), kb. 70 dkg
- 2 evőkanál mustár
- 2 kávéskanál reszelt fokhagyma
- só, bors
- 1 dl Soproni Démon
- olívaolaj

A húst nem szeletekre, hanem annál jóval nagyobb darabokra vágtam, így lett belőle négy szép darab. Egy kis olajban elkevertem a mustárt, a fokhagymát és a fűszereket, majd ezzel a kencével mindenhol jól bekenegettem a darabokat. 2 napig pácoltam, de egy is elég, ha valakinek úgy jön ki a lépés. Amikor sütöttem, a tepsibe sütőpapírt tettem, erre olívaolajat csorgattam, elhelyeztem szépen a pácolt husikat, meg is forgattam a finom olívaolajban, és aláöntöttem kb. 1 deci barna sört. Szorosan lefedtem alufóliával és 180 fokon addig sütöttem, amíg porhanyós nem lett. Ekkor még sok lé volt alatta, ezért fólia nélkül is sütöttem egy darabig. Spenótkockákkal tálaltam. Nagyon finom! Egy kis görög saláta jól csúszott volna mellé.


Csak azt sajnálom, hogy a szaftját ennyire elsütöttem, mert annak az íze is valami mennyei volt. Legközelebb jobban figyelek.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Lebabáztam, nagyon finom lehet :)))

Hedvig írta...

Szuper kaja!

Andi írta...

Köszi! Tényleg nagyon finom!

Bea írta...

El is hiszem! Én is mostanában kezdem értékelni a sörben sütött húsokat.

csincsilla írta...

a Tamás miatt? imádja a barna sört. ha megcsinálom, megemlítselek?

Andi írta...

Feltétlen!