Isu szülinapi menüjének utolsó eleme következik. A recept megint nagyon egyszerűen hangzik, ahogy ő üzente: a húst bepácolod mustár-fokhagyma-bors-só kombóba, majd berakod sülni. Az oliva mellé karamellát tartalmazó (pl. Soproni Démon) barna sört teszel és lefeded alufóliával. Addig sütöd, amíg porhanyós nem lesz.
Hozzávalók:
- nálam pulykamell (Toma miatt), kb. 70 dkg
- 2 evőkanál mustár
- 2 kávéskanál reszelt fokhagyma
- só, bors
- 1 dl Soproni Démon
- olívaolaj
A húst nem szeletekre, hanem annál jóval nagyobb darabokra vágtam, így lett belőle négy szép darab. Egy kis olajban elkevertem a mustárt, a fokhagymát és a fűszereket, majd ezzel a kencével mindenhol jól bekenegettem a darabokat. 2 napig pácoltam, de egy is elég, ha valakinek úgy jön ki a lépés. Amikor sütöttem, a tepsibe sütőpapírt tettem, erre olívaolajat csorgattam, elhelyeztem szépen a pácolt husikat, meg is forgattam a finom olívaolajban, és aláöntöttem kb. 1 deci barna sört. Szorosan lefedtem alufóliával és 180 fokon addig sütöttem, amíg porhanyós nem lett. Ekkor még sok lé volt alatta, ezért fólia nélkül is sütöttem egy darabig. Spenótkockákkal tálaltam. Nagyon finom! Egy kis görög saláta jól csúszott volna mellé.
6 megjegyzés:
Lebabáztam, nagyon finom lehet :)))
Szuper kaja!
Köszi! Tényleg nagyon finom!
El is hiszem! Én is mostanában kezdem értékelni a sörben sütött húsokat.
a Tamás miatt? imádja a barna sört. ha megcsinálom, megemlítselek?
Feltétlen!
Megjegyzés küldése