Azt hiszem, Mazsolinot már nem kell féltenem, a sütik után a főzéssel is megállja helyét a konyhában.
Bemásolom a receptet amit a képekhez küldött. Azt írta hozzá, hogy természetesen ő nem ezekkel a mennyiségekkel dolgozott, hiszen az kevés lett volna.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka vagy -comb (nekünk karaj)
- 15 dkg császárszalonna
- 5 dkg olaj vagy sertészsír
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 dl félszáraz fehérbor
- só,
- bors
- 20 dkg ecetes uborka
- 2 dl tejszín
+ a körethez:
- 25 dkg tarhonya
- 5 dkg zsír/vaj vagy ennek megfelelő olaj
- 1 közepes fej hagyma
- só
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, 1,5 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk.
A császárszalonnát ugyancsak csíkokra metéljük, belehelyezzük egy nagyobb lábasba. Hozzáadjuk a zsiradékot és közepes lángon kissé megpirítjuk a szalonnát. Ezután rádobjuk a finomra vágott hagymát , és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, a paradicsompürét és a bort, felforraljuk.
Beleforgatjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (elfőtt levét egy kevés vízzel pótoljuk).
Az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn megreszeljük, a húshoz adjuk, 5 percig pároljuk. Végül aláöntjük a tejszínt, és további 4-5 percig, sűrűre összeforraljuk, ha szükséges utánasózzuk, borsozzuk.
A tarhonyához:
Az olajat/zsír/vajat felforrósítjuk, rádobjuk a tarhonyát. Lassú tűzön fedő nélkül, állandóan keverve világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vagy reszelt hagymát. Ismét néhány percig pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje, megsózzuk és összekeverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét egy kevés forró vízzel pótoljuk. Óvatosan tanácsos kevergetni, nehogy ragacsos legyen.
7 megjegyzés:
Nagyon szeretjük! Mustárral is szoktunk ízesíteni, de óvatosan.
Köszi, Tesókám! :)
Nem maradt egy falat se! :D Benő megette az utolsó kis adagot is, így tényleg mindenki evett belőle. :)
Ki fogom próbálni mustárral, köszi!!
Igen, ma is főztem, az adagod a hűtőben vár. :)
Én is készültem egyszer hentestokányt főzni, de valamiért elmaradt, ezért naggyon örülök a receptnek! Ügyes vagy Mazsolino!
✿Olá, amiga!
✿ܓܓPassei para uma visitinha...amei!!!
Uma receita apetitosa e fácil de fazer...
Amiga... seu blog está ficando cada vez mais saboroso!!!
✿ܓܓ✿Bom fim de semana!
Beijinhos.
Itabira✿ܓܓ✿
Brasil✿ܓܓ
Nagyon guszta, szeretem
hogyhogy a tesód főzött? milyen jó rendszer:) és örülök, hogy Benőt sem hagyjátok ki semmi jóból, remélem, ízlett neki:)
Azért főzött a tesóm, mert anyuék dolgoztak, úgyhogy ő kapta a feladatot (amit szívesen vállalt). És elárulhatom, a múlt hét végi ebéd is finom lett, hamarosan azt is láthatjátok! :)
Megjegyzés küldése