2010. november 18., csütörtök
Mandulás pulykamell
Bejegyezte:
Andi
Újabb próbálkozásom a Mediterrán kalandozásokból, és bár erről nincs fotó a könyvben, egészen másmilyennek képzeltem el. A pulykamell és mandula kombináció miatt terelődött rá a figyelmem, és hogy még bor is kellett bele, bíztam benne, hogy elronthatatlan - és tényleg finom volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 babérlevél
- 2 paradicsom (vagy egy féldoboz hámozott, darabolt konzervparadicsom)
- 2,5 dl fehérbor (vagy rozé, ha csak az van otthon, de szerintem vörös is lehet)
- 2,5 dl tyúkhúsleves (alaplé a mélyhűtőből)
- só, bors
A pulykamellet felkockáztam, és egy serpenyőben az olívaolajon szép pirosra sütöttem. Kiszedtem egy tányérra, és ment a helyére az apróra vágott hagyma, kicsit később pedig a fokhagyma, amit üvegesre pirítottam (fogjuk rá). Hozzákevertem az aprítógépben darált mandulát és enyhén megpirítottam az egyveleget.
Ezután a serpenyőbe öntöttem a paradicsomot, a húslevest és a bort, beledobtam a babérlevelet is, összekevertem átforraltam, majd visszatettem a pulykamellkockákat. Sóztam, borsoztam és addig főztem, amíg jól besűrűsödött. Az eredeti recept szerint 30 percig fedő alatt kell főzni, de valószínűleg a hámozottparadicsom-konzerv miatt az enyémet túl hígnak találtam, tehát fedő nélkül úgy 45-55 percig főztem. Rizzsel tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
nem láccik hogy nehezen fotózható, mert nagyon kívánatos :)
tééééényleeeeg? kösziiiii!
Nagyon finom lehet
tényleg! :)
Nekem is nagyon tetszik, látszik rajta, hogy milyen finom lehet. Azt hiszem, nálunk inkább csirkemellből készülne.
Úgy is jó! Terveztem, hogy a fotózáshoz még megszórom mandulalapokkal, de elfelejtettem, pedig az biztos javított volna nemcsak az ízén, de a külsején is. Bár az ízén nem kellett javítani, finom volt.
Megjegyzés küldése