2008. augusztus 24., vasárnap

Sült szilvalekvár



Irtó egyszerű és finom és abszolút bio. És cukormentes. A nagynénémtől tanultam.
Hozzávalók:
- sok szilva
Kimagozom a finom édes tésai szilvát (csak a nagyon édes besztercei a jó!). Kikenek egy tepsit ecettel, beleöntöm a kimagozott szilvát, és a tetejére is locsolok egy evőkanál ecetet (álltólag azért kell, hogy ne fröcsköljön). Ezzel én már kész vagyok, a többi a sütő dolga. Kb. 120-150 fokon (sütőfüggő) sütögetem, jó sokat, addig, amíg be nem sűrűsödik. Én nem nagyon szeretem egyedül hagyni a bekapcsolt sütőt, szóval amikor a konyhában vagyok, akkor bekapcsolom, és sütögetem, és mivel nem vagyok ott sokat, kb. három-négy napig is eltart, amíg kész lesz. Idő van. Ha már elég sűrű, forrón üvegekbe tuszkolom, és száraz dunsztba teszem (ezt ugyan nem kéne, de biztos, ami biztos). Igen, nincs benne sem cukor, sem tartósítószer, semmi. Nagyon finom.




2 megjegyzés:

Andi írta...

Húúú de jó sűrű! Ez igen! Ez szilvalekvár!
Ilyen sütőset csináltam már én is, de nem beszterceiből, az is finom, de ez jobban néz ki!

Andi írta...

Vettem 5 kiló beszterceit a piacon, most kezdem magozni! :-) Nagyon várom az illatokat! :-)