2008. augusztus 24., vasárnap
Túrós pogácsa
Bejegyezte:
csincsilla
Gondolom, mindenki ismeri. Esős, szeles vasárnap délutánokat nagyon fel tud dobni, már az illata is. Persze, az sem kavar be nagyon, ha eszünk is belőle.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál só
A fenti hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk (én úgy szoktam, hogy a jéghideg vajat az aprítógépemben összemorzsolom a liszt egy részével, utána a maradékot már kézzel összenyomkodom), kinyújtjuk fél-egy centi magasra, aztán tetszés szerinti fazonban felaprítjuk.
Érdemes megkenni felvert tojással a tetejét, és csinosabb lesz, ha valamivel (sajt, szezámmag, köménymag) meg is szórjuk. Én most még a szokásosnál is lustább voltam, csak felkockáztam. Forró sütőben sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
ha ebből se hozol... ejnye-bejnye lesz! :) nagyon termékeny voltál! a málnaszörp is finom lehet! :) bár én utálom!
Persze, gondolod, mindenki ismeri, de senki nem ismeri! :-)
Ez annyira egyszerűnek tűnik, hogy ki fogom próbálni. Legjobb lenne, ha a túrót is én csinálnám a finom bocitejemből...
Most már ideírom, mert sosem emlékszem, hogy 200 fokon 14 perc.
Megjegyzés küldése