2008. december 28., vasárnap

Húsgombócos zöldségleves


Ma jó nagy túrát tettünk a Pilisben, és utána a leányfalusi strand szaunájában és melegvizes medencéiben próbáltuk regenerálni magunkat:) Többéves tapasztalataim alapján az ilyen napok után leves, leves és leves után vágyakozik a megfáradt kiránduló. Szóval reggel még indulás előtt gyorsan megfőztem egy hatalmas adag zöldséglevest, és annyira jól tettem, mert tényleg pont erre vágytunk este, amikor végre leülhettünk vacsorázni.
Olyan fél kilónyi karikára vágott leveszöldséget némi libazsíron kicsit megpároltam, aztán felöntöttem jó sok vízzel, belevágtam még egy fél kelkáposztát, és megszórtam némi biovegetával. Amikor már jól forrt a víz, akkor beletettem a közben elkészített húsgombócokat (fél kiló darált marhahúst összkevertem egy tojással, sóval és borssal, és vizes kézzel kis diónyi gombócokat gyártottam belőle). Készre főztem kb. negyedóra alatt, utána egy kis pohár tejföllel behabartam, és még kicsit sóztam és borsoztam a levest. Nem ártott volna neki egy jó nagy marék petrezselyemzöld sem, de sajnos nem volt otthon.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!