2008. december 10., szerda

Márványsajtkrém és sárgarépakrém Micikétől


Már írtam néhányszor, mennyire szeretem Micike főztjét, meg azt, amikor kóstolót kapok valamelyik finom készítményéből. Ez is most életmentőként jött, mert amikor hazaértem, megint azt hittem, hogy éhen fogok halni. Gyorsan kitálaltam magamnak, csináltam 4-5-6 szelet pirítóst és fényképezés után szinte az utolsó morzsáig mindent felfaltam. Estére, a vörösborom mellé csak két falat márványsajtkrém maradt, de amint elkezdtem róla írni, muszáj volt még azt is megenni.

Sárgarépakrém füstölt sajttal (a Mindmegettéről)

Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa, 20 dkg füstölt sajt (nem baj ha több), egy nagy gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, kb. 1 deci majonéz és ugyanannyi tejföl.

A finomra reszelt sárgarépához reszeljük a sajtot és a fokhagymát, utána belekeverjük a többi hozzávalót, a tejfölből annyit, hogy kenhető krémes legyen.

Ebben most nem volt fokhagyma, de így is isteni finom volt. Ezt a krémet én már kóstoltam valamelyik bulin Micikénél, és emlékszem, akkor is bele voltam szerelmesedve, úgyhogy külön öröm, hogy most már a recept is megvan!


Brutális márványsajtkrém (Fűszeres Esztertől)

Hozzávalók: 20 dkg kéksajt, 1 doboz natúr vajkrém (20 dkg), 2 marék megpirított durvára vágott dió, 1 fej fokhagyma.

A hozzávalókat összekeverjük és pirítósra kenjük. Micike nem szokot diót beletenni és most kivételesen ebből is kihagyta a fokhagymát, mert nem egy brutális, hanem egy lájtos verziót akart készíteni, hogy Eszter barátnőjét megvendégelje. Én meg csak itt csorgatom a nyálam.

Kicsit lágyabbra keverve mindkét krémet, finom mártogatós is lehet belőlük valami bulin, de az is fantasztikus ötlet, hogy héjában sült krumplira fogják kenni Eszterkével a dumapartin. Elképzelem ezt a két finom krémet a forró héjában sült krumplin ... húú kénytelen leszek mindjárt megint vacsorázni! Nem ér!

Nincsenek megjegyzések: