2009. március 13., péntek

Habos ribizlis kocka


Ezt a receptet ezer éve olvastam még valamelyik nlc-és fórumon, úgy emlékszem, kira21 írta be, váncza-féle ribizlis lepényként. Mindig sok ribizlink van tésán, sőt, még venni is szoktunk ott a környéken, és lefagyasztom télire. Szóval érdekelnek a ribizlis sütik.
Tészta: 14 dkg vaj, 21 dkg liszt, 1 evőkanál porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojássárgája. Összegyúrjuk, és sárgára sütjük.
Ha kihűlt, rákenjük az alábbi habot:
4 tojásfehérjét keményre verünk, hozzákeverünk 19 dkg cukrot és egy fél zacskó vaníliáscukrot. Ennek a tetejére jön a ribizli (kiengedve és lecsöpögetve, vagy frissen szedve:)). Forró sütőben szárítjuk, amig a hab kemény nem lesz.
Annyit variáltam, hogy a tésztát megkentem egy kis üveg ribizlilekvárral (2 dl).

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez valami isteni vót, nagyon-nagyon köszönöm és persze a többi is!!!!!

Andi írta...

És milyen jót tett neki az a kis ribizlilekvár!
Egyébként én azt hittem hogy nem szeretem az ilyen tojásfehérje-habos sütiket, de lehet, hogy igen? Még néhány kóstolás szükséges hozzá, hogy el tudjam dönteni :-)!!! Mert ez nagyon ízlett! Még a hab is... (nem értem!)