2009. március 13., péntek
Muffinok
Bejegyezte:
csincsilla
Bár már van egy muffin a blogban, aminek ráadásul állítólag tőlem származik a receptje, azért beírom ezeket, mert néha szükség van rá, és így fogjuk a leggyorsabban megtalálni. A képen háromféle muffin van, a baloldali zöldcitromos-tejszínes (Stahl-recept kicsit átalakítva), a középső a duplacsokis, a jobb szélső pedig a mezei citromos-szedres.
Zöldcitromos-tejszínes muffin
Ez a Stahl Gyors muffinok könyvében megjelent zöldcitromos fehércsoki-muffin tésztája, némileg átalakítva. Többek között fehércsoki kihagyva (mert nem szeretem, és ezért nagyon ritkán van itthon), tojás kifelejtve (véletlenül).
Tehát
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 1 dl házi tejszín
- 2 dl tej
- 20 dkg rétesliszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 zöldcitrom leve és reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
A fentieket összekeverem (külön edényben a folyadékokat a vajjal, és egy másikban a szárazakat), mehetnek is a sütőbe. 12 darab lett belőle.
Duplacsokis muffin
Ez az a bizonyos joghurtos kevert tészta, mindig ebből csináljuk ezt a fajta muffint, és nagyon bejött, finom krémes az állaga, nem az a fojtós fűrészporos:)
- 2 bögre rétesliszt
- 1 bögre cukor
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál holland kakaópor
- 1 tábla feldarabolt étcsoki
- 1 bögre joghurt
- 1/2 bögre étolaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- házi baracklekvár (1-2 dl)
Eljárás mint fennebb. Viszonylag sűrű tészta lesz . 24 darab muffin lesz belőle.
Citromos-szedres muffin
Az előző joghurtos tészta, a kakaó, étcsoki , baracklekvár hármas helyett 2 citrom leve és héja, és néhány szem szeder.
Mindegyik muffin előmelegített, 180-200 fokos sütőben sült.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Mivel a tesóm felfalta a duplacsokis muffinkát, a szedrest meg épp csak megmutattad, csak a zöldcitromosról tudok nyilatkozni. Hát az valami fantasztikus volt, de tényleg annyira finom, hogy titokban arra gondoltam, nehogy aroma/ízfokozó legyen benne, azok a műanyago szoktak ilyen erősen citrooms ízűek lenni.
Jaj de szépek:) végre lefogytam, mostanában Csincsilla és Andika hatására nemcsak főzök, folyamatosan sütök... diétás blog is kellene hamarosan...
Igen, de még ráér mert már így is túl sovány vagy!
Megsütöttem a zöldcitromosat tegnap este és bár én úgy tudom, nem szeretem a muffint, ebből sajnos kettőt még melegen megettem, kettőt pedig egy picit később, amikor már langyosra hűlt... Azért ez így tényleg nem lesz jó! (röf-röf)
Nagyon finom lett, de az enyém nem lett olyan magas, mint a tiéd, plusz a muffinpapír nem jön le az oldaláról, pedig ott van a legfinomabb része. Mi lehet a baj? Rossz a papírom?
Megsütöttem a csokisat is tegnap este és bár én még nem kóstoltam, de amilyen sebességgel fogyott a gyerekek között, azt gondolom, talán lehet, hogy finom lett! :-)
Megjegyzés küldése