2009. március 18., szerda

Okos hatos


Unokatesóm Éva, ki tudja hanyadik szakmáját tanulja, jelenleg gyógypedagógusnak készül. Ebben a félévben előírás, hogy - azt hiszem - 10 órát tanítson egy végzett gyógypedagógus felügyelete alatt egy megfelelő osztályban. Ez a gyakorlati rész most következett el az életében, így hát pénteken 3 órát, hétfőn négyet és kedden két órát tanított egy 8 fős osztályban. Az órákra való felkészülés több időt vett el az életéből, mint maga a tanítási óra, de még arra is szakított időt, hogy búcsúzóul a 6-os számot megsüsse finom kenyértésztából a gyerekeknek, mivel ezt a számot tanította meg nekik matek órán.

Így készült:

Hozzávalók: 500 gramm liszt, 1 tasak élesztőpor, 1 evőkanál só, 1 dl víz, 2 dl tej, szárított oregánó, 1 teáskanál cukor, egy löttyintésnyi olaj, köménymag

A fenti hozzávalókból szép fényes kenyértésztát gyúrt/dagasztott, 1 órát kelni hagyta, ezután a megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztotta. Minden darabkát megformázott, majd forró sütőben szép pirosra sütötte. Díszítésnek köménymagot szórt a tetejére.



A gyerekek nagyon örültek a búcsúajándéknak, az egyik kisgyerek ki se merte nyitni a csomagját izgalmában! Csak éppen azt rontotta el Éva, hogy se saját magának, se kislányának, Annának nem formázott egyet se, csak a célra koncentrált... Vajon miért?

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

húúúúú ezzel az én szívembe is bizti belopta volna magát!!! :) (bár a repetát biztos nehezményeztem volna, hogy nincs...:D)

csincsilla írta...

szóljatok, ha van hely az Éva osztályában!

Névtelen írta...

Köszönöm az előzetes bizalmat! Ha végeztem szeretnék egy osztályt alakítani, ahova most várólistára kerülhetsz!

Névtelen írta...

Mikor lehet beíratkozni?

Névtelen írta...

én szeretnék jelentkezni, de csak ha "kislétszámú" lesz az osztályod! mást nem bírnék!

Andi írta...

De nekünk remélem valami jó hosszú verset fog tanítani Éva, és azt süti meg kenyértésztából!

Névtelen írta...

Jövő év szeptemberében indul az osztály! A résztvevők akik eddig jelentkeztek: Csincsilla, Segebaga, Tata, Andi. Lehet még jelentkezni!(Max létszám: 8-9) A konyhai ismereteket Andi és Csincsilla fogja tanítani!

Andi írta...

Nem értem miért nem jelentkezik a többi gyépés tanuló!?

Névtelen írta...

szerintem irassuk be a többi gyépést önállóan, a megkérdezésük nélkül! :)
boldog szülinapot éva!