2009. március 7., szombat

Kenyérchips


Minden héten sütök Toma tízóraijához valamilyen péksütit, néha sajtot szórok a tetejére, néha szezámmagot, és olyan is van, hogy semmit. Van, hogy egy-egy darab nem fogy el azon a héten, de érdekes módon sosem penészedik meg, nem lesz savanyú, hanem egyszerűen csak már nem annyira finom mint frissen.

Ma reggeli közben egy ilyen megmaradt árva minibagettet vékonyan felkarikáztam és kint hagytam száradni a deszkán. Délután, amikor a sütit sütöttem, egy sütőlemezen betoltam a melegedő sütőbe, hogy kicsit megpiruljon, de persze elfelejtkeztem róla és így a kelleténél tovább maradtak bent a kenyérszeletkék, amitől a legtöbb túl sötét lett és keserű. Mindenképpen fogok máskor is csinálni, mert amelyik nem égett meg, az hihetetlenül finom lett! Kóstolás után a fiam valami jó fokhagymás mártogatót képzelt el mellé...


Ilyen pirított kenyércsipszet a boltban is lehet kapni jó drágán, én meg képtelen vagyok megvenni azon az áron, pedig nagyon szeretem!

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

De jó ötlet, nagyon tetszik, mentve! Köszi!

Andi írta...

:-) Nagyon szívesen!

csincsilla írta...

zseniális!