2009. március 14., szombat

Krumplifőzelék


Nem tudom kinél hogyan mennek a dolgok, de nálam mindig úgy alakul, hogy az utolsó pillanatban tudom meg a fiam programját, ezért félórám van az ebéd/vacsora előállítására. Már sokszor reklamáltam, és kértem is szépen, nem-e-lehetne-e, hogy előre szóljon, hánykor megy el itthonról, de azt mondja, nem lehet, mert ő se tudja... :-( Férfiember...

Na szóval, kifiléztem egy csirkemellet, apró kockákra vágtam, és már nem emlékszem, hogy mikor, talán miközben kockáztam, azalatt megpucoltam 5-6 nagyobb szem krumplit, helyes kis félcentis karikákra vágtam és odatettem annyi vízzel amennyi ellepi. Tettem bele 3 babérlevelet és egy fél fej hagymát. (Lehetne egy kis fej hagyma is, de nekem most csak elég nagyok vannak itthon. Naná, mert töki pomposra készülünk!) Ennek a hagymának a másik felét, meg még egyet felaprítottam és egy serpenyőben kicsi olivaolajon megdinszteltem. (Közben felforrt a krumpli.) Amikor jó fonnyadtka lett a hagyma, két gerezd szétnyomott fokhagymát is tettem hozzá, majd megszórtam piros paprikával és rátettem a csirkemellkockákat. (Közben megfőtt a krumpli, ajaj, mind a kettővel egyszerre kellett foglalkozni!) A csirkét (szinte) folyamatosan kevergettem, amíg kifehéredett, miközben megsóztam, és tettem rá jó sok frissen őrölt borsot. A főzelékhez két kanál lisztből csináltam piros paprikás rántást és ezt belekevertem a megfőtt krumpliba, majd tettem még hozzá kábé 2 deci tejfölt. A közben kifehéredett csirkére öntöttem kábé 1 deci paradicsomlét, ezzel is kevergettem, majd öntöttem rá 1-1,5 deci vizet is, amivel már készre főztem. A főzelék közben elkészült, de nem lett eléggé a szám íze szerinti, ezért tettem bele egy evőkanál almaecetet és ekkor lett tökéletes. Amikor a csirkepörkölt-szerűségnek sűrű szaftja lett, már tálaltam is!


Nagyon jól sikerült ez a gyors ebéd, már csak a süti hiányzott utána. Sajnos nem volt itthon egy falat sem, mert amit adtál, Csincsilla, tegnap este Toma mindet befalta, az óriási almással együtt... Hihetetlen, hogy mennyit eszik mostanában. Biztos anyagi háttérrel rendelkező örökbefogadó szülő kerestetik! Vagy nem ilyenkor szokott színre lépni a keresztanyuka???

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

keresztanyuka épp csődbe készül menni, de igyekszik összeszedni magát! a csődbiztos mit mond erre? ilyenkor szokott színre lépni a keresztanyuka? nemnem! a csődbiztos nem mondhat ilyet! :)

Andi írta...

Hát mivel én vagyok a csődbiztosod, és mivel minden szentnek (ez is én vagyok) maga felé hajlik a keze, sajnos azt kell mondanom, hogy még mielőtt csődbe mész, egy kisebb összeggel támogatnod kell keresztfiad farkasétvágyát!

Névtelen írta...

ajaj ajaj ajaj ajaj! akkor már tuti teljesen csődbe megyek! vagyis már abban vagyok, teeee, hisz tudod!

Andi írta...

Tom, de nem hagyhatom, hogy engem is kiegyenek a vagyonomból! Neked meg mán úgyis mindegy! :-)

Névtelen írta...

ez igaz! :(

Névtelen írta...

akkor egy babgulyással hozzájárulok a gyerek tartásához!

Andi írta...

Éjjen! Köszöni szépen! (Akkor ahogy megbeszéltük: én veszem a hozzávalókat!)

Névtelen írta...

pörsze hogy te veszed! te vagy a csődbiztosom!

csincsilla írta...

pont így főzöm én is, azt hiszem, mert annyira ritkán csinálom. pedig mindnyájan nagyon szeretjük. ezt is kérném a listámra:)

Névtelen írta...

Annyira cukik vagytok Tesókáim, itt vihorászok a párbeszédeteken :)