2009. március 28., szombat

Imi tésztája


Legnagyobb örömömre teljesen "ellepik" a főzős férfiak a blogot, most Imi tésztáját mutatom be. Már a látvány is azt eredményezte, hogy nekiálltam este fél tízkor krumplit sütni magamnak, annyira korog a gyomrom, és hát a hozzávalókra pillantva el tudom képzelni az illatát is... Nagyon jó ötletet kaptam, mindenképpen meg fogom csinálni Imi tésztáját én is (amit Bea írt le nekem). Köszönöm mindkettőtöknek a fáradozást :-) és azt is, hogy alkotói válságomban kisegítetek!

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy legutóbb nagy mohóságomban nem fényképeztem le Micike spenótos tésztáját, pedig az is valami fantasztikus volt, és a bulinkra főzött, Gabimami-kedvence csirkét sem, mert elfelejtettem magammal vinni a fényképezőt... Nagyon finom volt mind a kettő, hát várok türelmesen, hátha megismétli drága barátnőm ezeket a finomságokat!)

És most akkor jöjjön Imi tésztája - írja Bea. Mivel Imi sosem mér le semmit, ezért csak a hozzávalókat írom le, és a körülbelüli mértékegységeket, az arányokat mindenki maga kísérletezze ki, kinek hogy ízlik:

- sok fokhagyma (5-8 gerezd)
- 1 fej hagyma (lila vagy vörös)
- kb. 1-1,5 kg paradicsom
- 2-3 csomag csirkemellsonka
- száraz fehérbor (ha nincs otthon száraz, jó a félédes is)
- sok apróra vágott petrezselyem
- tészta (kb. 500 g)
- olaj
- só


Az áttört fokhagymát és az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon, ebbe beletesszük és megpirítjuk a csikokra vágott sonkát. Ezután a pici darabokra vágott paradicsomot beleszórjuk és öntünk rá egy kis bort (kb. 1-2 deci). Fedő alatt főzzük, rövid ideig forraljuk, fűszerezzük sóval, petrezselyemmel. Tovább főzzük, amíg szósz állaga lesz, ízlés szerint öntünk hozzá még bort. A végén belekeverünk kicsivel több főtt tésztát, mint amennyi a szósz, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Tapasztalataink alapján ez az adag egy hadseregnek elég :) De mindig el szokott fogyni. Általában 2-szer eszünk belőle és én még a kolléganőmnek is szoktam vinni egy jó nagy adagot, mert nagyon szereti. (Én pedig rettenetesen irigylem a kolléganőt! A.)

Ennek a tésztának a receptjét még soha sehol nem láttam leírva. Mert ezt Imi találta ki. :) Elkezdett gondolkodni, mit is enne szívesen és körülnézett, mi van itthon. Így született meg ez a tészta. :)


Gyönyörű!!!! Nagyon finom lehet!

Mivel több év kihagyás után ma kezdtem el újból futni drága-édes-tündéri segítőtársammal Mazsival, azt hittem, hogy ma már nem fogok vacsorázni, ugyanis emlékeimben úgy élnek a futóedzéseim (Évával), hogy nem bírtam enni utána sosem. De elég volt erre a szépséges tál tésztára egyetlen pillantást vetnem és végem volt. Sajnálom, hogy vacak "Világ legjobb sült csirkéjét" kell ennem sült krumplival és ropogós jégsalátával!!! :-) Köszönöm Iminek és Beának ezt a szuper receptet!

22 megjegyzés:

csincsilla írta...

irtó finomnak tűnik!!!! fantasztikus férfiak vannak a családban!

Bea írta...

Spenótos tészta? Ide veleee! :D
Andi, én azért annyira nem sajnállak, hogy jó kis házi készítésű sült krumplit és salit vacsoráztál! De ha esetleg erre kanyarodsz holnap, meghívunk egy jó nagy adag tésztára, mert még rengeteg van belőle! :)
Gratulálok, hogy kibírtad a futást, nekem nem menne!

viki írta...

Bea, egyszer elkaplak és edzeni fogunk :D!!!

A spenótos tésztát ma rendeltem magamnak, mert nem főzött Erik :P és nagyon fini volt! Házilag el sem tudom képzelni mennyire jó lehet! (Anyuka érted??:))

Imi gratulálok, nagyon jól néz ki!!

Andi írta...

:-) :-) :-)
Hű micsoda élet van itt a blogon mióta elmentem kajálni!
Csincsilla, rajtad csodálkozom a legjobban, hogy szombat éjszaka itt vagy körünkben! Remélem dolgozol is (a blogon)!!! És gondolkodol a befőzős-projekten (amiben Bea a menedzserünk :-)).
Bea, hát igen, ha bírnék kanyarodni! Már most alig tudtam ellépkedni a konyháig, úgy megyek mint egy robot. Ebből durva izomláz lesz...

mazsolla írta...

énis ettem spenótos tésztát és nagyon fini volt!!!!!!!!
Bea hidd el nem nagy a tempó, lehet te is élveznéd;)
Imi nagyon ügyi vagy!! :)
Andi, ugye tudod, hogy az izmolázra rá kell mozogni ;)

Andi írta...

Mazsi, ezt meg se hallottam!!!! :'-(

mazsolla írta...

naaaaa:)

Andi írta...

Nenazzál! :-)

Andi írta...

Viki, beszélnem kell Ercsivel, mint férfi a férfival... (Egyébként még azt sem kérdeztem meg tőle eddig, hogy komolyak-e a szándékai?) Remélem összekapja magát és főzni fog most már valami finomat!

Imi(bográcshős) írta...

Köszönöm az elismerő szavakat.
Szeretek főzni :)

Bea írta...

Viki, erre csak azt tudom mondani, ami egy Leonardo DiCaprio film címe volt. Ugye érted? :)

A GoGo hamiból én is rendeltem már spenótos tésztát, az nagyon ízlett. Házilag biztos még finomabb!

Andi, nyugi, nekem is izomlázam lesz/van (ezt Mazsinak és Vikinek is írom), mert igaz, hogy nem edzeni voltam, de a kertet túrtam délután.

Andi írta...

Bea, ezt nem kellett volna! A kerttúrás az egyik legnagyobb vágyam! :-)))

Imi! Köszi, tényleg baromi finomnak tűnik, biztos ki fogjuk próbálni néhányan a találmányodat! Kérünk még receptet, ha főzöl! :-)

tata írta...

vikiiii! most hogy lement a brokkoli ára ezer forintról háromszázra áttérünk a spenótra???? biztos most annak ezer forint az ára! :(

Bea írta...

Andi, tudod jól, hogy hozzánk BÁRMIKOR jöhetsz kertet túrni :)
Bár igazából nem is a túrás a legnagyobb kihívás nálunk, hanem a gödrök betemetése, amit a két kertépítész kutya alkot :)

Andi írta...

Bea, igen, tudom, hogy mehetek BÁRMIKOR, és köszönöm is, csak nem merek :-) a két óóóórási, hatalmas kertépítész miatt...
Tata, már láttam spenótot a piacon pénteken!!!!! :-)

tata írta...

és megvehetem????

Andi írta...

Még csak láttam! Nem kérdeztem meg az árát!

Andi írta...

Na szóval, megcsináltam tegnap késő este Imi tésztáját, egyszerűen nem bírtam magammal és addig járt a tészta körül az agyam, hogy meg kellett főznöm magamnak! Nagyon gyorsan elkészült, és nagyon finom lett, remélem Mazsi és Tata is igazolja majd ezt! :-)

Imi(bográcshős) írta...

Köszi Andiiiii :)
Bár se Mazsi, se Tata nem erősítette meg...

tata írta...

bocs, nem tudtam, hogy igazolnom kell, nekem nem küld üzenetet, ha hozzám szólnak!
nagggyon finom volt, bár hidegen jobban ízlett mint melegen, ha ez egyáltalán baj... szerintem nem:) elfogyott az összes!

Mazsolino írta...

Éhes vagyok... 8-I TÉSZTÁT AKAROK!!!!!!! :)) Szólnátok, mikor kanyaradhatok én is felétek, amikor ilyen jófajta "férfikaja" van??? :)

Bea írta...

Mazsikám, hát persze, hogy szólunk! Vagy valahogy eljuttatjuk hozzád, ha már ilyen messze lakunk egymástól...:)