![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL8v0z4BCT3Xdg5s5mJvrpHf6OHosPmcXUgg6L7Bfs_2RDivn24Vlq8HkEGNpPIXFZ4NR4lrc-gDIMbTzQ-rgA3qHXZBQXLv36iyk5gJp9QaseWEpCKBVGQftEaRJj_4lEx7Wy57djHMI/s400/P1060461.JPG)
Egy jó ideje készülök már ennek a köretnek a kipróbálására, de mindeddig még nem jött el a jó alkalom. Nem tudom miért ez a neve, de
Anya főztje blogon így találtam, sőt, úgy tűnt az írásból, mintha minden blogon ez a krumpli lenne, de én sehol máshol nem láttam. Az igaz, hogy sajnos nem gyakran van időm nézelődni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipIiNBemxdjFvxyUOMYDTzpg-Bxte3BhQkX5xLy_k__T_zJWPV2dcuG3FgPAr8piHfsTQ0LpCa5y6GoWCVsndAMK2FW19IwsttPUGa_JQ5oMZQLWMBX7iPdibXIQmR7F80DH4msHjER20/s400/P1060463.JPG)
Az elkészítés nagyon egyszerű: az újkrumplit héjastól, megsikálva, a régit meghámozva kell használni. Az előkészítés után a krumplikat egy vékony pengéjű, nagyon éles késsel úgy kell bevagdosni, hogy nem vágjuk el egészen, hanem a krumpli egyben marad. Állítólag jó szolgálatot tesz ilyenkor egy kanál úgy, hogy belehelyezzük a krumplit és így az nem engedi teljesen átvágni az alját.
A tepsit sütőpapírral béleltem ki, majd ebbe tettem a bevagdosott krumplikat. Megsóztam amennyire tudtam, és meglocsoltam pár evőkanál olvasztott vajjal. 200 fokon sütötem 45 percig, de közben kétszer kivettem és locsolgattam újra az olvasztott vajjal. Sülés közben a szeletek kissé szétnyílnak, ilyenkor lehet újra sózni, vagy esetleg már a vajat előzőleg sóval elkeverni és azzal locsolgatni a sülő krumplit.
Amikor már majdnem kész lett, házi zsemlemorzsával megszórtam és a nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal meghintettem. Vaj helyett olajjal is készíthető. Az eredeti recept azt írja, hogy aki szereti, megszórhatja pirospaprikával, tehet zúzott fokhagymát az olajba/vajba, és esetleg azzal locsolgathatja.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQcwSZXxWl6FaNhbWrrWmDRqjX8iQ1kepGJWzvBJGlTQzu-ZPvEiQJVAWPLmRsH0Ti-PAVCfNTFEyml6QvQtk5MuVYa1vv7vJsJO998wvbahE3Z-wCURG8Y7szyjN7r8_EBysCWJ3S5Q4/s400/P1060466.JPG)
Nagyon jól állt neki a paradicsommal és sajttal sütött csirkemell, valamint a fejessalátából, paradicsomból, uborkából, lilahagymából és petrezselyemből álló balzsamecetes-szőlőmagolajos saláta. Egy kicsivel több idő a sütőben jót tett volna neki, de ezt krumplija válogatja szerintem.
11 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik! Biztosan kipróbálom. Köszi!
Szívesen! :-)
én akár erre is raknék juhsajtot! ;)
én meg inkább a villámat raknám rá, hogy utána méltóhelyére kerülhessen :) szuperül néz ki.
Demegennéém! Következő ünnepségre ilyet kérek :D!!
Csak ne felejtsük el! :-)
Csinos kaja, nekem is tetszik, főleg a fokhagymás.
Jaj a fokhagymát én is imádom! :-)
Mindig bajban vagyok, hogy mit készítsek köretnek. Ez szuper ötlet! Csak tudnám, kinek az agyából pattannak ki ilyen jópofa dolgok? Én sokszor hiába töröm a fejem, akkor is csak a krumplipüré és a sült krumpli jut eszembe, ha már a krumpliknál tartunk.
Én pont így vagyok vele, azért csapok le minden ötletre, ha belefutok! :-)
Kb. egy évvel ezelőtt én is kipróbáltam. Az a változat nagyon finom volt.Pont itt lesz az ideje, hogy más verziót is elkészítsek. :)
Megjegyzés küldése