![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhO6ySBS6adzBgkC_Qo62oMy8YAFnC5OTD713-zQUGK0kea2yO0_zaoGkhkOHs8PKaL1LUdxcxAvn9_v8-gsDR0R3ZIqQAKksCbuKYWXuCItP5H8wF8qiynSxUaBsUgDh0genQdTLcTfhY/s400/etel+019.jpg)
Hozzávalók:
- 320 gramm finomra reszelt sárgarépa
- 120 gramm durvára darabolt dió
- 230 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 150 gramm kristálycukor
- 140 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt (de jó a sima is!)
- 110 gramm finomliszt
-1 zacskó sütőpor
- 2 egész tojás
- 1-1 kávéskanál őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt gyömbér
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- csipet só
A fentieket egy nagy tálban kézimixerrel összekevertem, elég lágy, formázhatatlan massza lett. Alufólia segítségével csinos kis hurkákat pofozgattam belőle (olyan 3 cm átmérőjű hengereket), és mentek a fagyasztóba egy órácskára.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzymmJ3pcRiT-Y5JTSRLjhh5xHWbV4KpXbiBW2qzsLKtyfnhFxlLs1po0agaTekaQLk3P22JV_GCNI-5ah5L6mB2bJY9QsQoPWedWxGi5GrEpm2dtsDox2NMcWXl6KkXTbBk9WjCVPnsU/s400/etel+004.jpg)
Csak így üresen is finom, de össze is lehet ragasztani kettőt-kettőt valamilyen alkalmatos lekvárral vagy bármi más finomsággal. Én házi krémsajtot (erről majd később) kevertem össze vaníliás cukorral és porcukorral, és ezzel ragasztottam össze a korongokat, jól állt neki nagyon.
5 megjegyzés:
Izgatottan várom a házi krémsajtot!
Nagyon finomnak tűnik, dobhatnál ide is pár darabot!
nagyon tetsziiiiik!!! valakiiiii:D
várjuk meg ezt a házi krémsajtot előbb! Aztán döntök!
mázlista nyulak!
Hát azt kell, hogy mondjam, nagyon finom volt! Most kezdhetek neki...
Megjegyzés küldése