2009. augusztus 17., hétfő

Citromos álom

Jó néhány éve tervezem kipróbálni ezt a nagyon egyszerű és viszonylag olcsó receptet, időről időre felbukkan főzős topikokon. Sokféle gyümölccsel szokták csinálni, én most a citromos/lájmos variációt választottam, tényleg nagyon finom, és elronthatatlan, egy kicsit könnyebb, mint a tiramisu, talán még az Andinak is ehető. A receptet innen vettem (köszi, illeskrisz:)).

Hozzávalók:
- 25 dkg cukrozott babapiskóta
- 1/2 liter tejföl
- 1/2 liter tejszín
- 2 darab citrom (két és fél nagy, leves citromot és három lájmot használtam)
- 12 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor (egy kávéskanál vaníliakivonatot használtam)

A tejfölt, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom- és lájmlevet (az eredeti recept szerint a citromok reszelt héját is, én ezt kihagytam). A kemény habbá vert tejszínt beleforgatjuk a tejfölös cuccba. Utána meg jön a tiramisuszerű elrendezés, egy nagyobb tál aljára babapiskóta, arra krém, aztán ugyanez ismételve. A tetejét lájmkarikákkal díszítettem. Legalább fél napig érdemes hűtőben állni hagyni. Irtó egyszerű és gyors, és tényleg nagyon, nagyon finom.




6 megjegyzés:

Mazsolino írta...

Úúú, de jól néz ki! És a citrommal mi van a tetején? Az meg lehet enni? Elég citromos ízű a süti, ha nem eszem meg? :)

Bea írta...

Én megenném a citromot is, persze héja nélkül! :) Úgy igazán hűsítő ízű lehet.
Jó kis habos-krémes süti! Nekem való! :)

segebaga írta...

Nekem meg csurog a nyálam! Van Neked szived ilyen finomságokat csinálni!?

Mazsolino írta...

Stréber! :)

Andi írta...

Bendi megette?

csincsilla írta...

meg:)