2009. augusztus 19., szerda

Gellért pulykamell

Most aztán pedálozhatok, hogy utolérjem Csincsillát, aki ugyan ritkán jegyez be, de amikor bejegyez, akkor nagyon ütős dolgokat. Vagy sokat egymás után, ahogy láthatjuk is... Szerintem Andi nagyon fog örülni, amikor meglátja, hogy most nem én voltam az aktívabb távolléte alatt. :)

Szóval akárhogy is gondolkodtam, nem fogom tudni Csincsillát lenyomni az oldalról, mert nincs ötletem, hogy mivel tehetném. Igazából nem is szeretném, mert annyira szép és különleges dolgokat alkotott az elmúlt időszakban, hadd gyönyörködjön bennük mindenki!

Remélem, a következő napokra is van még valami a tarsolyában, mivel én sem leszek itthon, holnaptól vasárnapig elutazunk Vépre Imi keresztszüleihez, a Savaria Karnevál idejére - ez itt a reklám helye. Valószínűleg úgy fogok hazatérni, hogy lesz egy-két vépi (vagy vasszécsenyi, ahol Imi unokatesója, Eszti lakik) finomság, amit megmutathatok nektek.

De most szüleim hétvégi ebédjét láthatjátok, amit Mazsolino sajnos csak utólag tudott lefotózni, mivel még aludt, amikor anyuék elkészítették a Gellért pulykamellet. Nem értem, miért ez a neve, de így volt benne a szakácskönyvben. Biztosan egy Gellértnek volt ez a kedvenc étele. Én egyszerűen csak zöldséges rakott pulykamellnek hívnám. :)



Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamellfilé
- 15 dkg gomba
- 15 dkg sonka
- 15 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg trappista sajt
- 1 kis fej hagyma
- 2 dl tej
- 2 dkg liszt
- 2 tojás
- őrölt bors
- só
- olaj




A hússzeleteket sózzuk, lisztbe forgatjuk, és a felhevített olajban mindkét oldalukat megsütjük. Tűzálló edényben sorba rakjuk.
A finomra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott, tisztított gombát, sonkát és a zöldborsót. Az egészet átpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Amikor a levét elfőtte, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Átpirítjuk, majd liszttel meghintjük, elkeverjük, és tejjel felöntjük. Átforraljuk. Levesszük a tűzről, és a tojásokat egyenként elkeverjük benne. Kenhető állagúnak kell lennie.
A ragut a húsokon egyenletesen elosztjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul. Párolt rizzsel kínálhatjuk.

5 megjegyzés:

Daisy írta...

Elég nehéz benneteket követni!Nagyon termékeny csapat vagytok, de ahogy olvasom, amit egymásnak is írtok, nagyon lelkesek is.

Andi írta...

Nagyon örülök! :_))) Köszönöm a bejegyzéseket! Ez a reci is nagyon tetszik, de még nem tudom felfogni, túl korán/késő van. Ha holnap újra elolvasom a recit, biztos ki fogom majd próbálni.

csincsilla írta...

hű, izgalmasnak tűnik! ha a gombát kihagynám, akkor talán megennék a gyerekek is... ki kéne próbáljam, majd tudósítok!

tata írta...

bea! neked kell-e még befőttesüveg?

Bea írta...

Tata! Egyelőre jól állok befőttesüveg-ügyben, de ha nem tudod tárolni, áthozhatod nyugodtan.