Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 savanykás alma
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- majoránna
- ételízesítő
- cukor
- őrölt fehér bors
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük vízben főni. Megszórjuk majoránnával, ételízesítővel, borssal.
Az almát kicsumázzuk és héjával együtt szintén felkockázzuk. Meglocsoljuk a kifacsart citromlével, nehogy megbarnuljon.
Amint a krumpli megpuhult, hozzáadjuk az almát is a citromlével együtt és még 5 percig főzzük. Ezután belekeverjük a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet. Jól kiforraljuk, végül cukorral és felaprított petrezselyemmel ízesítjük.
Melegen is, hidegen is finom.
Mivel már régen szerepelt Frakk és Vilma a blogban, megmutatom a legfrissebb képeiket. Ezek a múlt szombati bográcsolás előtt készültek (erről beszámoló hamarosan), amikor még a tűz sem volt megrakva, de ők már ott várakoztak feszült figyelemmel, nehogy lemaradjanak valamiről:
6 megjegyzés:
Jaj de tündériek! Nagyon édesen alszanak melletted!
Nagyon érdekes ez a leves, még sosem hallottam ilyenről! Amint Mazsi megérkezik végre, gondolom kipróbáljuk!
annyira, de annyira tüncik!!!! nagyon különleges a leves, együtt az alma, krumpli és majoránna, csak isteni lehet!
Isteni bizony! Én három napig ettem és nem untam meg. :)
Én csak két napig, mert az én Tesóm sajnálta tőlem. :P ;-) :))
Szerintem zöld és büdös, egyszóval ehetetlen! A leves ennek az ellentetéte. Ebtársaim meg okosak és szépek és marha nagy szerencséd, hogy jól tartod őket, me tudok ám én harapni is, vaúúú!
Hahó! A növény alkörmös névre hallgat, amerikai eredetű invazív növényfaj. A termését természetes festőanyagként lehet használni. Szerintem azért nem eszik a kutyáid, mert mérgező...
A receptet köszi, hamarosan megfőzöm! :-)
Minden jót!
Megjegyzés küldése