Van itthon néhány mázsa kinyomtatott, kipróbálásra váró recept, köztük a rikottás tésztabatyué, ami ennek az ételnek az alapötletét adta. Az az igazság, hogy szerettem volna kis batyukat formázni én is, de nem rikottával, hanem sajttal és virslivel megtölteni őket, és így megfőzni egy kis paradicsomszószban vagy besamel mártásban. De ekkor ért a meglepetés, hogy az előzőleg forrásban lévő vízbe beáztattot, majd félbevágott lasagnelapjaimat nem lehet batyuvá formázni, mert túl kicsik a négyzetek és túl vastag a tészta. (Nagyon időszerű lenne már felavatnom a tesóméktól névnapomra kapott tésztanyújtó kézikészülékemet, mert azzal biztosan megfelelő vékonyságú tésztát tudnék készíteni ehhez a batyu-verzióhoz!)
A hozzávalók mennyiségét nem sorolom most fel, mert ez csak attól függ, hányan fognak vacsorázni aznap. Kell hozzá: virsli, reszelt sajt, vékonyra nyújtott tésztalapok (lasagne), snidling, paradicsomszósz ízlés szerint fűszerezve, például fokhagymával, olivaolajjal, sóval, borssal, cukorral, oreganóval, mint most.
Ekkor jött az ötlet arra, hogy mentsem a menthetőt: a virsi köré fogom tekerni a tésztát és deréktájon megkötözöm egy szál snidlinggel. Direkt Csincsilla kedvéért találtam ki ezt a lehető legbonyolultabb megoldást, mert tudom, ő értékeli leginkább, ha minimum másfél órát pepecselek a vacsorával, ügyelve arra, hogy a snidling pontosan a tésztatekercs derekán, a csomó pedig lehetőleg középen legyen, a két sindlingszálat egyenlő hosszúságúra hagyva, ugyanakkor a rudacskák is hajszálra egyforma méretűre vágva. De én Csincsillán kívül is bárkinek jó szívvel tudom ajánlani az ételek ilyen fajta elkészítését/díszítését!
A hozzávalók mennyiségét nem sorolom most fel, mert ez csak attól függ, hányan fognak vacsorázni aznap. Kell hozzá: virsli, reszelt sajt, vékonyra nyújtott tésztalapok (lasagne), snidling, paradicsomszósz ízlés szerint fűszerezve, például fokhagymával, olivaolajjal, sóval, borssal, cukorral, oreganóval, mint most.
A lasagnelapokat forrásban lévő vízbe áztattam úgy 15 percig, de ez nyilván függ a tészta vastagságától. Amíg áztak, készítettem egy jó kis fűszeres paradicsomszószt (mert a házi ketchupom már elfogyott): olivaolajon megfuttattam két nagy gerezd lereszelt fokhagymát, erre öntöttem a házi paradicsomlevemet, valami 2-3 decit, majd fűszereztem. Amíg forralva sűrítettem a mártást, a tésztát leszűrtem, leszárítgattam, félbevágtam és a közepükre helyeztem egy jó nagy csipet reszelt sajtot, erre egy félbevágott virslit és a tésztaköntöst rátekerve csinosan a rudacskák derekára kanyarítottam egy szál snidlinget.
14 megjegyzés:
erre csak ennyit mondanék: arrrgh
Szinte hallom...
nyaaaamiiiiiiii
köszi Viki!
éhes lettem :D
Na ez az, amit én nem fogok megcsinálni, mert kihullana a hajam, mire ehetném! :)
Viszont csorog a nyálam...
én is csatlakoznék a Beához:) még belegondolni is borzalmas, azokat az iszamos kis tésztalapocskákat bizgálni, szakadós kis snidlingszálakkal vacakolni, na neeeeeeeeeee. enni jöhet:)és a csomó helyett nem-e lehetett-e volna-e masli?
Jaj Csincsilla, tudtam, hogy bele fogsz kötni valamibe! Pedig annyira igyekeztem!!! :-)
Kénytelen vagyok idekopizni, a Nyújorkos blogba nem ment:
Helló Csajok!
Képzeljétek csak el micsoda időeltolódás van. Szerintem ma 10-e van ami annyit jelent, hogy duplán nagykorú lett a mi Mazsink!!! Hipphipphipp hurrrrrrrrrááá BÓDOG SZÜLINAPOT Neked Te kis tündérke (így utólag)!!!!! Gyönyörű minden ott W.D.C.-ben és irígykedem vadul. Má nagyon hiányérzetem van. A Jazz Garden sem olyan nélküled, meg Évi is eljöhetne mán egyszer (többször)! Várlak haza Titeket, számolom a napokat (vagy mint katonáéknál) vágom a centit :) Millió cuppanat a búbotokra.
Ez a koszt meg dúrva jól néz ki!!!
Gondoltam, hogy neked nagyon bejön Segebaga, mert kevenced, a virsli van benne! :-)))
Sebe, köszi,köszi,köszi!!!! :) Már nekem is hiányzik a Jazz Garden, az Évivel meg már régóta tervezzük, hogy ő is jön, de valahogy eddig nem jött össze. De ha ezt olvassa biztos megint rápörög! :)
Már csak 18 centi!!!! csóóóóók:)
Hm, én most reggelire is megenném ezt a finomságot:) s egyetértek Csincsillával, enni jöhet- de ezt kiböjtölni :)
Jelenteni szeretném, hogy az én Tesóm szombaton Andi-féle sült csirkés rakott tésztával várt, ami nagyon finom volt! Úgyhogy gratula a receptért, és a szombati ebédért! :)
Köszi! :-) Az eredeti recept Csincsillától van, csak ő nem tette fel!
Megjegyzés küldése