2009. október 11., vasárnap

Sült paradicsom fokhagymás-petrezselymes-ropogós morzsával


Tudom, hogy szerepelt már ez az étel a blogban, de nem külön fejezetként. Aztán amikor a napokban Csincsilla feltette töltött paradicsomját, jöttem rá, hogy idén még nem is sütöttem magamnak paradicsomot, pedig annyria szeretem! Stahl rózsaszín szakácskönyvében kicsit másképp van az elkészítés, de én elő szoktam sütni a paradicsomokat, mert a száraz zsemlemorzsa túl hamar megég, már akkor, amikor a paradicsom még szinte át se melegedett. Na szóval azért kap külön fejezetet, hogy emlékeztessek mindenkit, aki szintén nem csinált még idén nyáron magának ilyet, és le szeretném írni, hogy én hogyan készítem.


Először is, bemelegítem a sütőt 200 fokra. A paradicsomokat (nálam most 5 db) megmostam, félbevágtam, tekertem rá frissen őrölt borsot és sót (nagyon menő, igaz?), meglocsoltam olivaolajjal és betoltam a sütőbe. Ezután 2 zsömlét kisebb adagokban beletépkedtem az aprítógépembe és morzsásítottam, majd száraz serpenyőben kíméletesen melegíteni kezdtem, hogy kiszárítsam. Addig kevergettem, amíg ropogós lett, de nem változott még el a színe. Ekkor hozzákevertem 3 gerezd szétnyomott fokhagymát, egy nagy csokor felaprított petrezselymet, sót és borsot.


Amikor a paradicsomokat már megsültnek ítéltem, kivettem a tepsit a sütőből, rászórtam a fűszeres-illatos morzsát, meglocsoltam olivaolajjal és visszatoltam még pár percre, amíg ilyen szép színt nem kapott.

Krumplipürével és Micike finom sült padlizsánjával ettem. A sült padlizsán receptjét holnap fogom bemutatni. Toma természetesen nem ezt, hanem fasírtot kapott vacsorára.


7 megjegyzés:

mazsolla írta...

menő hát! :)

Mazsolino írta...

Furi az a morzsa rajta, de gusztán néz ki, főleg a paradicsom miatt. :)
Andi! Kérdezhetek? Lééégyszi! >>Pepperkakor - Svéd karácsonyi mézes süti<< Ez fent van a blogon, Bea is csinált már, imádom is. Azt szeretném kérdezni, hogy a leírt hozzávalókból annyi jön ki, amennyi a kerek tálcán látszik? :) Köszike a választ!!

Andi írta...

Mazsolino, az a morzsa a legjobb rajta! :-)
Szerintem annyi jön ki a pepperkakorból, amennyi a tálon van, de lehet, hogy több. De ha jól emlékszem, csak egy tálat szoktam felpúpozni.

Andi írta...

Köszi Mazsi! :-)

Mazsolino írta...

Ó, hát tudtam, hogy bennem van a hiba... :))
Köszi köszi köszi! :)

Andi írta...

Dehogy van hiba!

csincsilla írta...

igen, jó hogy beírtad, mert majdnem elfelejtkeztem róla! ezt is még gyorsan meg kell csinálni! nagyon finom lehet.