Az alap ugyanaz, mint egy hagyományos rakott krumplinál: tojás, krumpli, kolbász. Csak ki van egészítve egy kis ezzel meg azzal.
Tehát Rider a következőképpen csinálta: a tepsi alján egy-két kanál zsírt helyezett el, erre jött egy sor karikára vágott héjában főtt krumpli, majd kolbász, főtt tojás, egy-két gerezd fokhagyma felaprítva, sok-sok lilahagyma, felkarikázott zöldpaprika és egy kevés, kockára vágott bacon. Mindez megsózva, krumplival betakarva, tejföllel meglocsolva. És aztán kezdődött elölről az egész..
A felső tejfölös krumpliréteget megszórta pirospaprikával és mehetett is be a sütőbe egy jó fél órára, amíg a teteje megpirult. Olyan illata volt!
Rétegezés közben hitetlenkedve ráztam a fejem: hogy lehet ebből sokat enni? Már a látvány is eltelíti az embert, főleg a tudat, hogy annyi minden van benne. De aztán az illat megtette a hatást. Nagyon éhes lettem és be is vágtam egy nagy tányérnyit. Azt hittem, kevés lesz nekem rajta a tejföl, hiszen én sokkal tejfölösebben készítem az én rakott krumplimat, de megint csak tévedtem. Annyiféle íz keveredett benne, hogy nem hiányzott belőle semmi. Finom volt nagyon! Ráadásul betegen készítette. (Nem, nem a sokat emlegetett influenza!)
És levontam a következtetést: a rakott krumpli is "ahány ház, annyi szokás" étel...
Tehát Rider nyugodtan kijelentheti, hogy már két specialitása van: a rántotta és a rakott krumpli. Vagy három? Mintha valami zöldbabpörköltet is hallottam volna emlegetni régebben. :)
És levontam a következtetést: a rakott krumpli is "ahány ház, annyi szokás" étel...
7 megjegyzés:
Hú de jól néz ki! Gratulálok neki és várom a rántottareceptet is! Meg a zöldbabpörit is!
MMMM hagyma hagyma hagyma.... Király módon néz ki tőle!!! :)
nagyon jól néz ki :) a zöldbabpörköltre én is nagyon kíváncsi vagyok:)
Andi, Marcsi: azt én is nagyon várom! :)
fokhagyma! ez nekem még sosem jutott eszembe.
Sziasztok!
Köszönöm a bíztatást!Mesterszakácsnak kéne lenni,hogy felérjek ennek a blognak a szintjére:)
RÁNTOTTA RECEPT?:):)Az még lehet,hogy megy!
BEÁNAK külön köszi a bejegyzést!
Ahogy elnézem, máris mesterszakács vagy! Köszönjük az elismerést mi is!
Igen, rántottarecept! És? :-)))
Megjegyzés küldése