2009. október 19., hétfő

Szőlős muffin


Mazsolino, a muffinspecialista megint finomat sütött. Már kétszer is megcsinálta ezt a sütit. Először nem frissen, két vagy három naposan kóstoltam, még akkor is puha, omlós volt! Nagyon feldobta az ízét a szőlő. Megkóstoltam úgy is, hogy kanalaztam rá egy kis szilvalekvárt. Ettől igazi "őszi íze" lett. :)


Lehet bármilyen szőlőből készíteni. Bár a recept muskotályost ír, szerintem finom volt úgy is, hogy nem az került bele. Lényeg, hogy apró szemű legyen, hogy a szőlőn kívül tészta is kerüljön a muffinpapírba. :)

Tesóm átküldte e-mailben a receptet:

"Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (én simát tettem helyette),
- 10 dkg finomliszt,
- fél csomag sütőpor,
- 5 dkg margarin,
- 7 dkg cukor,
- 2 tojás,
- 1 csomag vaníiliáscukor,
- késhegynyi fahéj,
- 1,5 tej,
- 15 dkg apró szemű muskotályszőlő.

Dupla adagot csináltam, 28 db lett.


A muffinsütőt kivajazzuk vagy muffinpapírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőpapírral. (amúgy sütőporral, csak azért hagytam így, hátha te is jól szórakozol rajta... :) - így jár az, aki gyorsan gépel) A margarint elkeverjük a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a tejjel. Elvegyítjük a sütőporos liszttel, majd a lisztben megforgatott szőlővel. A tésztát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)"

5 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon csinosak! Annyira bírnám, ha szeretnénk a muffit, mert olyan egyszerű és annyiféleképpen lehet variálni! De sajnos nálunk nem éri meg 12 db-ot sütni.

csincsilla írta...

igen, szerintem is. mármint hogy csinosak. érdekes, hogy nem szeretitek, biztos ez is olyan nálatok, mint a palacsinta:)

Mazsolino írta...

A palacsintát lehet nem szeretni?? 8-o

Andi írta...

De szeretem! csak nem bírok sokat enni belőle. :-)

Éva írta...

nagyon klassz, megcsinlájuk ma este!!