2008. július 6., vasárnap

Sült busafilé

Biztos ki lehetne találni ennek a halnak valami cifra nevet, mint például Citromágyon sült busafilé bazsalikommal és kakukkfűvel, vagy valami még cifrábbat, de most nem jön az ihlet. Ma (vasárnap) egész nap dolgoztam, és a gyerekeknek volt még a rántott izékből rengeteg, magamnak ezt dobtam össze ebédre: Egy szelet busafilét sózás és borsozás után éles késsel bevágtam kábé kétcentinként, a vágatba begyömöszöltem pici vajdarabkákat, egy kis friss kakukkfüvet, bazsalikomot. Ha valakinek nincsen otthon cserépben kakukkfű és bazsalikom, szórhat rá szárítottat is, de ha nem szereti a fűszereket, sóval és borssal is tökéletes ez a hal, vagy só-bors-halfüszerkeverék. Egy nagyon fontos van, amit ezt megelőző halsütésemkor sajnos elfelejtettem, a vajdarabkák, azt ne hagyjátok ki! Anélkül kicsit száraz volt. Egy sütőtálat vagy tepsit sütőpapírral kibéleltem, pici vajdarabkákat szórtam rá, és arra fektettem a busafilét. Befűszereztem meglocsoltam jó sok citromlével, citromkarikákkal díszítettem és betoltam a sütőbe 20 percre, amit 200 fokra állítottam. (Lehet a végén 250 fokra is emelni a hőmérsékletet, hogy megpiruljon, de én most nagyon éhes voltam, nem vártam a pirulásra.) Amíg a hal sül, megpucoltam magamnak 2 szem krumplit, hasábokra vágtam és megsütöttem. Egyszerre lettek kész. Ha nem egyszemélyes ebédet készít valaki, akkor jobb, ha a krumplisütéssel indít, mert a több krumpli tovább sül, viszont a több hal ugyanannyi ideig :-). Csak a hitetleneknek írom le, remélem magukra ismernek, hogy mértem az időt, az előkészítés kábé 7 perc volt, igaz, nem vágtam apróra a bazsalikomot, és ez hiba volt, mert így a kilógó részek megsültek és nem tudtam megenni. Legközelebb rászánok 2 percet az aprításra! A hal sütése 20 perc, a krumpli ugyanannyi idő volt. Így ez az étel is elkészült kábé 30 perc alatt!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

a kábé harminc perc az akár negyvenöt is lehet! mint a bulgurnál is. pedig nem vagyok lassú! :)

Andi írta...

Látom, egyre nagyobb a hitetlenek tábora. Mi készül itt, lázadás?
A bulgurnál, ha figyelmesen olvastál volna, azt írtam, hogy negyedkor még dolgoztam és egészkor már ettem, szal ott nem állítottam, hogy 30 perc. Itt pedig lehet, hogy nem 30, hanem 32 percről van szó! De inkább próbáld ki :-)))

Névtelen írta...

Az idő nem számít,én ígyis-úgyis felfalom mind!!!! vihhi

Névtelen írta...

haggyá!

Névtelen írta...

csudaszéééép

Levendula írta...

Most másodszor készítettem el. Megtartjuk a receptet!

Andi írta...

Jaj de örülök! Nem fogod elhinni, tegnap én is pont ugyanezt csináltam! Finom nagyon!