2008. július 1., kedd

Mángoldos-ricottás quiche




Na végre én is főztem:) Illetve sütöttem.

Mivel Tésáról hoztam egy szatyor mángoldot, azzal kellett valamit kitalálni. Úgy tűnik, az idén mángoldot eszünk spenót helyett, mert a spenót már megint nagyon csúf, viszont a mángold gyönyörű.

10 dkg hideg vajból omlós tésztát csináltam, szépen kibéleltem vele a fodros formámat, és mehetett is a forró sütőbe (némi bab és sütőpapír társaságában), amíg megcsináltam a tölteléket, ami a következő volt: jó fél kg ricottát, kb. egy kis pohár tejfölt, három tojást, sót, borsot, reszelt fokhagymát, meg persze a már előre összevágott és megpárolt mándoldot összekevertem. Kb. 10 perc múlva már kapott egy kis színt a tészta, akkor a babjaimat lecseréltem a töltelékre, és a maradék pici tésztát rácsíkoztam csinosan, és kicsit kidíszítgettem némi felvert tojással és sonkamaradékkal. Kb. húsz percig sült még, amíg szép piros lett a teteje.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

a bab minek meg hogy, meg mennyi? vagy ez is tudni kellene? a régi hűséges olvasóid... :)

Andi írta...

Nem igaz, hogy nem tudja! Ica válaszold meg neki lécci!

Névtelen írta...

te is jó leszel andi, válaszold meg!

Andi írta...

Azt hiszed nem tudom? Azért kell a tésztára sütőpapír meg rá nehezéknek bab, hogy jó lapos maradjon, ne domborodjon fel a közepe! Kezdő!

Névtelen írta...

de há megég a bab, nem?

Andi írta...

Ica nem szeretne ilyen egyszerű dolgokkal foglalkozni, úgyhogy megint én válaszolom meg: nem baj ha megég, mert utána kidobható, de valszín nem ég meg 10 perc alatt.

Névtelen írta...

szólajj már meg Ica!!! mi van veled? nincs mondanivalód? :)

Andi írta...

Fél tőled szegény!

csincsilla írta...

Azért nem merek hozzászólni, mert nem vagyok matus, és nem tudom, szabad-e itt megszólalnom. De az andikát mindig megkérem, hogy válaszoljon neked.)

Névtelen írta...

andi aszonta, hogy tiszteletbeli matus vagy, elfelejtetted? :)

csincsilla írta...

hát, ez olyan nagy megtiszteltetés lenne, hogy mindig elfelejtem...
szóval csak óvatosan merek mozogni ilyen sűrűn matusos környezetben. Csak tipegek.