A receptet Hajninál találtam, és az az érdekessége, hogy így kezdődött: Andi almás pitéje... Nahát! Így hát nem tudom megadni az eredeti forrást (nyilván mindegy is, ez csak nekem fontos).
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 45 dkg rétesliszt
- 15 dkg cukor
- pici só
- 1 csomag sütőpor (nekem most csak fél csomi volt itthon és úgy tűnik, az is bővel elég!)
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1/2 tejföl
Az almát lereszeltem, kicsit elfőztem a levét, közben ízesítettem fahéjjal és cukorral. Amíg hűlt, géppel gyorsan összeállítottam a tésztát. Először a lisztbe belekevertem a cukrot, sütőport, sót, majd kisebb darabokra vágva a vajat is. Amikor jó morzsás volt már a tészta, hozzáadtam a tojást és a tejfölt. Ezt is egy darabig kevertettem a géppel, végül kézzel összegyúrtam. Kivajaztam a fodros tortaformámat, belelapítottam a tészta nagy részét, megszórtam zsemlemorzsával, majd rátettem a (majdnem) kihűlt almát. A süti tetejét berácsoztam, hogy szép legyen.
180 fokon sütöttem kábé 30 percig. A tetejét még melegen megszórtam porcukorral.
6 megjegyzés:
de jól néz ki!!!! nálunk most meggyes csokis muffin van, az is nagyon fini, simán lenne helye itten:)
akkó mé nincs fénykép róla?n Máris feltehetném!
istenien néz ki:) kérek egy kis szeletkével az éjszakai kávémhoz :)
mert nekünk nincs jó fénykléplezőnk...és lusták vagyunk...
Már elindítottam futárral a szeletet!
De hát te ilyenkor már aludni szoktál! Ne zavarj bele légy szíves!
nagyon finooooooooom
Megjegyzés küldése