2009. január 12., hétfő

Citromos-mandulás lazac


A lazacszeleteket bőrtelenítettem, kisebb darabokra vágtam, beleforgattam a citromos páclébe (másfél citrom leve, bors, aprított fokhagyma), és egy napig hagytam érlelődni a hűtőszekrényben. Ebéd előtt kivettem őket a pácból, lekotorgáltam róluk a fokhagymadarabokat, papírtörlővel kicsit áttörölgettem mindegyiket, sóztam, és felforrósított vajon körbesütögettem minden oldalukat, ez nagyon gyorsan megy. Egy másik, száraz serpenyőben kicsit megpirítottam olyan 3 dekányi mandulaforgácsot, és rászórtam a haldarabkákra.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

És milyen lett? finom? egyszer karácsonyra készítettem lazacot és nagyon lebőgtem vele, igaz nem pácoltam a fenti módon! Biztos az volt a baj! (nekem nagyon erős hal ízű és illatú ((szagú)) lett a halacska + őrült zsíros halfélének tűnt. Akkor ki vagy mi volt a hibás?
A tiéd tök gusztinak látcik!!!

csincsilla írta...

szerintem mindent kihoztam belőle, amit egy ilyen házi lazacból lehet:) nekem ízlett:) a citrom sokat segített rajta. de a lazac tényleg olyan, mint a tenyésztett ponty, zsíros szegény, alapvetően a bőre alatt, szóval ha azt lenyúzza az ember, akkor már kicsit bentebb van. Egyértelműen a lazac a hibás, és nem te!

Névtelen írta...

köcsög lazac! :)

Andi írta...

Én is kóstoltam már lazacot és az is borzalmas volt, de ez itt a képen elég vonzónak tűnik... akár meg is kóstolhatnám...