2009. január 25., vasárnap

Sajtos stangli


Bevallom, abban van egy kis csúsztatás, hogy ez itt sajtos stangli, de még meggyanúsítanátok, hogy nem főztem egész hétvégén, ha ezt se tenném fel, pedig sajt nélkül szerepelt már. Igen, igaz, nem sokat főztem, mert hosszú idő óta ez volt egyik legnyűgösebb hétvégém, de azért volt egy kis zöldséges-rizses-csirke, volt fasírt, rakott kelkáposzta, húsleves és volt még gyümölcssaláta is. Gyorsan sütöttem fiam jövő heti szendvicseihez egy kis péksütit, amihez a jól bevált kiflireceptemet használtam, csak szezámmag helyett sajttal szórtam meg a tetejét, hogy sajtos stanglinak lehessen nevezni.

Hozzávalók:
- 68 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 2 dkg vaj
- 1/4 élesztő

Imádott dagasztógépemmel összeállítottam a tésztát, 1-1,5 órát hagytam kelni, majd digitális mérleggel ellenőrizve 12 egyforma, 100 grammos darabra vágtam, hosszúkásra formáztam és ismét egy órát kelesztettem a bekapcsolt sütő előtt. Megint szép duplájára kelt, lekentem langyos vízzel, betoltam a 200 fokos sütőbe 10 percre, ekkor kivettem, megszórtam reszelt sajttal és visszatoltam még 10 percre a sütőbe. Holnap ebből készítek szendvicset Tomának.



A többi kajával könnyű dolgom volt, mert a rakott kelkápihoz tesómtól kaptam az előre elkészített nagyon finom darált húsos ragut, a fasírtot pedig anyu keverte be, egy kis dobozban megkaptam és nekem csak kis gombócokat kellett formázni és kisütni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

remélem azért a te gyümisalid is előbb utóbb tele lesz boldogsághormonnal:)
csinos kis stanglik!

Andi írta...

köszi!
és én is remélem! :-)

csincsilla írta...

szeretem, amikor ilyen szép rendes valami:)a tetejére adagolt sajt hány gramm/stangli?

Andi írta...

Ajjajjajj elfelejtettem lemérni! :-)