2009. január 27., kedd

Flekkenszerűség csirkemellből


Nyilván mindenki majd' megőrül már, hogy megtudhassa, mi készült a tegnap vásárolt csirkemellből. Úgy tűnik, mostanra teljesen kimerítettem a csirkemell-témát, tegnap egyszerűen nem jutott eszembe semmi, amit készíthetnék belőle. Ma kicsit lazább volt a munkanapom, egy kis időt receptkeresésre tudtam szánni, de nem jutottam előrébb. Gondoltam, majd ha hazaérek, biztos beugrik hirtelen valami recept.

Amint kinyitottam a hűtőajtót, hogy bepakoljam amiket vásároltam, azonnal észrevettem ... (nagy sóhaj), hogy már megint itthon felejtette a fiam a 3 darab szendvicsét. Ez azért borzasztó, mert mivel délre jár iskolába, én már nem tudom ellenőrizni, hogy eszik-e reggelit, abban biztos vagyok, hogy nem ebédel itthon és ha még a szendvicsét se viszi magával, az egyenlő az éhhalállal :-), azaz este nyolcig semmit sem eszik.

Ezért turbó üzemmódba kapcsolt az agyam és ki is találtam, mit készítsek a csirkemellekből: az aputól örököl, jól bevált flekkenrecepthez folyamodtam, azzal nem lehet mellényúlni. A csirkemelleket kifiléztem, 3-3 szeletre vágtam minden darabot, majd félretettem. A krumplit megpucoltam, vékonyan felkarikáztam és a kivajazott tűzálló tálba szórtam. Jól megsóztam, kézzel alaposan összekevertem, majd a tetejére vajforgácsokat szórtam. Fóliával szorosan letakartam és betoltam a hideg sütőbe 200 fokon 30 percre.


A 30 perc letelte után leszedtem a fóliát és visszatoltam a krumplit, a most már 250 fokra állított sütőbe. Amikor kicsit pirulni kezdett, óvatosan, hogy össze ne törjem, megkevertem, hogy más részek is piruljanak. Sajnos nem volt időm teljes mértékben kivitelezni a terveimet, mert hamarabb ért haza Toma, de így is elég sok része szépen megpirult és finom is lett.

Amikor fólia nélkül visszatoltam a krumplit, rögtön elkezdtem sütni a húst is egy teflonserpenyőben. Először csak sóztam-borsoztam a szeleteket, és ezzel a sós-borsos felével lefelé beletettem őket a forró olajba. Most a másik oldalt is megsóztam és borsoztam, ekkor jól összefröcskölt forró olajjal. Amikor szép piros lett az alsó oldala, megfordítottam a szeleteket, nyomtam rá mustárt és ketchupot (az én szeletkéimre persze mustárt és piros aranyat), majd megfordítottam és megismételtem ezt a hús másik oldalával is. Újból megfordítottam, hogy mind a két fele jó szaftos legyen, és ezzel el is készült a nagy mű.


Tudom, hogy már szerepelt ez a kaja valamikor karajjal, vagy talán sertéscombbal, de esetleg valakinek ötletnek jól fog jönni megint. Az éhező gyermek pedig ügyesen vett magának melegszendvicset a büfében a mamától kapott zsebpénzéből, így hát kár volt halálra izgulnom magam! Ja, igen, és megint megúsztunk egy napot bizonyítvány nélkül...


25 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm de gusztaa...
(micsoda hülye aki otthon felejti a szendvicseit, velem még sose történt ilyen vihi....)

Andi írta...

Nahát, pont te jutottál eszembe, hogy veled ilyen biztos nem fordult még elő...

Névtelen írta...

dehogynem!!!!!!

Névtelen írta...

ne is foglalkozzatok anyuval...:D

Andi írta...

Jó, de akkor most otthon felejti, vagy nem? :-)

Névtelen írta...

Én se hagytam soha otthon!!-jelentem!! Anna viszont már rengetegszer...... Nagyon várom a bizit!!

csincsilla írta...

jól hangzik, ezt is kérem a listámra. és igen, engem nagyon izgatott, hogy mi lett szegénnyel. lehet, hogy nálatok nincs is félévi, nem?

Andi írta...

Úgy tűnik, nálunk nem osztanak félévi bizonyítványt - szerencsére! Ti már megkaptátok? :-)))))))))

Névtelen írta...

Büszkén jelentem, hogy mi már megkaptuk múlt hét pénteken, és jó minősítésű lett!!

Andi írta...

Hát gratulálok! és irigykedem!

Névtelen írta...

Én is kiosztanám a bizonyítványokat a mi kis konyhatündéreinknek: sütés: jeles, főzés jeles, süti készítés: jeles, zokni kaja: csillagos jeles, éhező barátainknak szállítás: kettes, szorgalom:jeles.

Andi írta...

Úristen! Azt hittem, kitnűnők leszünk. Látom, hol kell korrepetálásra járnunk...

Névtelen írta...

mit izgúlsz andi! tomáéknál sosincs biziosztás akárhova is járjon suliba! még nem tanútad meg? itt is korrepetálásra szorulsz!
és otthon felejtette ezerszer! hazudik. ugyan midig éhes, csak annál sokkal szétszortabb amint amilyen éhes...

Andi írta...

Ahááá, most mindenkit lelepleztél!
Mindig reménykedem, hogy egyszer egy kitűnő vagy annál picikét rosszabb félévi bizivel jön majd haza...
Akkor meg mit dumál, hogy sose történt vele ilyen?

Névtelen írta...

nem tud kitűnő bizivel hazajönni szegény, mert nem osztanak bizot azokban a sulikban amikibe jár! nemérted? nem tehet róla!
csak járatja a száját!

Andi írta...

Értem már! Az a szemét osztályfőnök szabotálja a bizit!

Névtelen írta...

mondtam már h nem foglalkozzatok a vérhörcsöggel! én egy összeszedett és fegyelmezett ember vok(KITŰNŐ érettségivel:P)

Andi írta...

Na most válogassam ki, hogy ebből mi nem igaz!

Névtelen írta...

nooooo... te is fiam....

Névtelen írta...

nem igaz:
vérhörcsög
összeszedett
fegyelmezett

Andi írta...

Köszi!
Legalább a kitűnő érettségi igaz!

Névtelen írta...

azé a vérhörcsögért harca szállnék:D

Névtelen írta...

joffan, vérhörcsög lehet hogy igaz, de tagadom...

Névtelen írta...

nembaj, úgyis mindenki tudja...
sdfklj<--ezt meg pocak üzeni

Névtelen írta...

poczakot ki kérdezte? :)