2010. október 25., hétfő

Rántott hús a sütőből


Bori egyik kedvence ez a fajta rántott hús, de ő Nigella receptje alapján készíti: a húst felcsíkozza, joghurtban pácolja egy ideig, nem sózza, de a joghurtból kivéve porrá tört sós kekszbe forgatja és így süti meg sütőben a húscsíkokat.

Mivel nem volt itthon joghurt, tesómtól kaptam már elkészített joghurtos-római köményes pácba tettem a kilopfolt, sózott és borsozott hússzeleteket. Mivel ez a pác nagyobb darabban hagyott hagymát is tartalmaz, ezért nagyjából azt (sajnos a joghurt nagy részével együtt) lekapargattam a hússzeletekről, majd így forgattam őket zsemlemorzsába. 200 fokon sütöttem légkeveréssel, hogy szépen piruljon, de sajnos a védő joghurtréteg hiánya és a légkeverés miatt a hús végül kicsit kiszáradt. Amúgy nagyon finom volt. Érdemes vele tovább próbálkozni.


Ha egyébként is szárazra sikerülne ez a fajta rántott hús, legjobb majonézes krumplival, vagy hagymás krumplival tálalni, ha ez nincs, akkor valami izgalmas salátával. (Most látom, hogy ezt a Bori-féle hagymás krumplit még nem tettem fel a blogba, így készül: egy kis mustárt citrommal, szerecsendióval, pici cukorral simára keverünk és jó sok tejföllel hígítjuk. Ebbe kerül a felkarikázott, héjában főtt krumpli és az apróra vágott lila- vagy vöröshagyma. Nagyon finom!)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Még sosem próbáltam, de itt az idő :)

csincsilla írta...

A Bori-féle krumplit külön is szeretnénk, mert így soha az életben nem fogjuk megtalálni. És szerintem is ez a bundás húsok egyetlen elviselhető kivitelezési módja, mégha esetleg nem is olyan puhi, mint az olajban sült, de azt meg nem lehet elviselni, mármint a gyártását meg a csepegő olajat.