2010. október 23., szombat

Isu desszertje


Isut nem ismerem személyesen, vagy ha igen, akkor épp csak annyira, hogy bemutatkoztunk, de nagyon kíváncsi lettem a receptjeire, amikor Bálint elmesélte, milyen szülinapi vacsorát dobott össze neki, ügyelve Bálint paleo-diétájára. A diétákkal kapcsolatos véleményemet most nem fejtem ki, hanem inkább kipróbálom a recepteket szépen sorban visszafelé. Kezdem a desszerttel.

Így hangzik: az általad szeretett gyümölcsöket jól összeturmixolod, majd alaposan lehűtőd. A banán az alapja, mert az sűríti be. A tetejére pirított mandula és mogyoró kerül. Egyszerű!

Nálam ezek voltak a hozzávalók: 3 alma, 2 kivi, Csincsilla cukormentes körtelekvárja, 3 banán, pár szem mélyhűtött, felengedett eper + a leve. A tetejére mézes diódarabokat szórtam. Nagyon finom volt, bár némi darabosság nálunk jobban bejött volna, úgyhogy legközelebb az egyik banánt turmixolás helyett inkább darabolva fogom beletenni. És lehet, hogy még egy "kis" házi narancslikőr sem ártott volna neki...


Toma első reakciója az volt, hogy "Ilyet jégerezés után szoktam látni!" - de mint tudjuk, a legfinomabb kaják éppen nem a legszebbek. Az ő adagjába egyébként nem tettem diót, hanem csokicseppel szórtuk meg.

7 megjegyzés:

csincsilla írta...

jaj. mármint a gyerek megjegyzése:) szóval egy jó kis vegyes gyümölcspüré, mért is lenne rossz:) várom a menü többi részét.
egyébként ez az a diéta, amit biztosan nem fogok kipróbálni (már nagyon sokat próbáltam), mert imádok minden szénhidrátot, sose lássak inkább húst, de a sütijeimhez jelenleg eléggé ragaszkodom:)

Marcsi írta...

Andikám, nagyon jól néz ki:) halkan jegyzem meg a narancslikőrrel már nem lesz paleo:)))Csincsillát megértem, én kipróbáltam, de pont az elmúlt hetekben kitört rajtam a krónikus szénhidráthiány:)

Andi írta...

Én nem ragaszkodnék ahhoz, hogy paleo legyen, még sosem diétáztam. Nagyon szeretem a szép, egészségesen gömbölyű embereket! :-)

Bianka írta...

Izgalmas, de szerintem a mai modern ember szervezetének szükséges van szénhidrátra, ha nem hiány léphet fel....

Guszta, viszont a desszert

Andi írta...

Szerintem is, Bianka, sőt szerintem mindenre szüksége van a mai embernek, s ha mégis hízik, mozogjon többet ... szerintem. :-)

Andi írta...

és egyen kevesebbet... :-)

Bea írta...

Andi, egyetértek veled ami a diétákat illeti, Csincsillával pedig a szénhidrát miatt értek egyet. :)