Sajnos Toma telefonjával készült, ezért nem túl jó minőségű a kép. A fényképezőgép még mindig Görögországban nyaral Mazsival, remélem viszontlátom egyszer...
A sajtos-bundás pulykamell receptje innen van. Nagyon szeretem ennek a nőcinek a receptjeit, ide a blogba is feltettem már néhányat, bár mostanában olvashatatlanok az írásai, mert csöpögősek és rosszul vagyok tőle. De a receptek egyszerűek, nincs 50 hozzávaló, nincsenek sznob kikötései, hogy csak az olasz márkás cuccok, csak a Culinarisban vásárolt (méregdrága), vagy csak bio, stb. stb. hozzávalók használhatók. Egyszerűen főz, hétköznapi hozzávalókból, a viszonylag csórók is könnyen beszerezhetik és elkészíthetik az ételeket. Most csak a receptet linkeltem ide, mert mondom, olvashatatlan a csaj blogja a nyáladzástól, de régebben idelinkelt receptjeinél az írásait is láthatjátok, ha valakinek éppen émelyegni volna kedve...
Nem pontosan úgy csinálom, ahogy a recept előírja. Kipróbáltam úgy is, de nem volt jó. Mert ő sehol nem ír például sót. Meg más dolgokat is módosítottam. Hát lássuk:
Van, hogy pulykamellből csinálom én is, de most csirkemell volt itthon, méghozzá 3 fél melldarab. Szokás szerint egy fél csirkemellből 3 szeletet csinálok és beáztatom kábé egy bögrényi tejbe, amibe belekeverek egy-két evőkanál mustárt (mikor milyen kedvem van). Ebben pácolom vagy pár percig, vagy pár órán keresztül, attól függ, hogy időben eldöntöttem-e, hogy ezt fogom készíteni. Most 4 órát áztattam, mert már reggel tudtam, hogy ez lesz a vacsi. Másik tányérba jó sok reszelt sajtot szórok, hozzákeverek még két-három evőkanál lisztet, egy fél fej apróra vágott lilahagymát (vagy vöröset, vagy ami van), teszek bele sót, borsot.
A sütőpapírral bélelt tepsi aljára vajdarabkákat szórok, és erre fektetem a tejből kiszedett és rögtön a lisztes-sajtos keverékben megforgatott húst. Reménykedem benne, hogy elég lesz a bundázáshoz előkészített anyag, de ha nem elég, akkor csinálok még egy adagot. Amikor mind elkészült, a tepsiben szorosan lerakott bundás húsokra öntöm a maradék sajtos lisztet, öntök rá annyit a mustáros tejből, hogy épp ellepje a húsokat (esetleg ha van bontott tejszín itthon, amit éppen el kell használni, akkor azt is), majd az egész tetejére még szórok jó sok reszelt sajtot. Sütőben megsütöm, a recept 200 fokon 35 percet ír, és én így is szoktam csinálni, de most valamiért úgy gondoltam, hogy 180 fokon sütöm 45-50 percet, és félidőben letakartam fóliával, hogy ne barnuljon meg a sajt.
Volt, hogy az eredeti receptet követve héjában sült krumplival és paradicsomszeletekkel tálaltam, de most krumplipürét és uborkasalátát csináltam mellé. Mind a kettővel igen különleges, finom vacsora!
Nem volt ennyire megsülve, nem tudom hogy lett ilyen a képen :-)))
10 megjegyzés:
hhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
MEGÉRKEZTEEEEEEEEEM!!!!
a fényképeződ életben maradt, nemsokára küldöm a görög kajákkal együtt ;)
csak akkor kérem a géphez a kábeeeeeeelt!!!!!!!!!!
VÉGRE MEGÉRKEZTÉL! (Nagy hiba volt a kábelt átvinnem. Most visszakaptam a fényképezőt, de nincs kábelem...
Örülök, hogy végre mindenki és minden ismét itthon van :)
Isteninek tűnik a reci is:)
Egyszer ki kéne próbálni.
De jó, hogy te is megjöttél végre! Jössz végre dolgozni? :-)
Hurrá! Megcsináltam! Egy picit persze változtattam rajta (elősöütött husival, nulla pácolással...), és nem raktam hagymát a ruhácskájába, lusta is voltam, és nem is vágytam most rá, persze mustáros tejjel azért nyakon öntöttem, tényleg isteninek tűnik!
És most sül a paradicsomos-sajtos csirkemell is, kíváncsi vagyok, az vajon ehető lesz-e?
Jaj, nagyon izgulok, hogy ehető-e! Úgy tűnik, elkezdtél végre nonstop főzni, biztos azért, mert Kistoma rákényszerít, hogy otthon maradj!!! :-)))
Sziasztok! Na majd most kiderul ha beborul, mert most csinalom a le irtak szerint. Ahogy olvastam a receptet, tuti hogy fincsi lesz! :D
Ciri, nagyon izgulunk! :-)
Megjegyzés küldése