![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgeBP0Y8n04-7p77sh6WDRxE93NxGC5lR6Kr892aM4BDnAwPsd6zOB_T-kYsAd1qSnljJRCYFgqxKGQpcaHIDAYpVNTANnV8AJuqB3cC5bn2ptqFCD-LJanSizp5idYcRkdPv3peGi9_xI/s320/s%C3%BCt%C5%91ben.JPG)
Micikével is megünnepeltük a szülinapomat! Úgy szoktuk a szülinapunkat tartani, hogy az ünnepelt kívánságát sütjük vagy főzzük meg egymásnak, és én már alig vártam, hogy itt tartson az "ünnepségsorozatom", mert nagyon szeretem ezt a csirkét és nagyon szeretek kettesben lenni és jókat dumálni vele. Amikor (kicsit késve) megérkeztem csodálatos hangulatvilágítás, isteni illatok, egy kíváncsian elémszaladó kedves cica, gyönyörűen terített asztal és a mindig mosolygó Micike fogadott. Miért nem lehet minden hétvégén szülinap? :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1wPVeRRwmUk9pHnP3L4yZxES9Ogulj44dTu7-sH9umDoD7inxp-NM-v7mGGe1FCVCA01D7CJaKsW38UVdh9cy1mbkqJQ-x-vNcDn4_DCRhK8Om7mrkkf6wojFVYNdvtYldL-K3qt7dIc5/s320/asztal.JPG)
Megpróbáltam megjegyezni a receptet: sózás-borsozás után a csirkecombok mindkét oldalát egy serpenyőben meg kell pirítani. A krumplit (ez újítás volt!), a répát és a hagymát fel kell karikázni, egy tálban kézzel jól összekeverni sóval, borssal, bazsalikommal (vagy oregánóval, vagy rozmaringgal, vagy mindegyikkel) és olivaolajjal. A tepsibe alulra ki kell teríteni a zöldségeket, szépen elrendezni rajta az elősütött combikat, meglocsolni kis fehérborral és fóliával letakarva mehet 300 fokra (igen!) kábé 60 percre, majd fólia nélkül még 15 percre a sütőbe. Most valahogy nem akartak megpuhulni a combok, ezért még tovább kellett sütni őket. Nagyon finom volt!
Az eredeti recept szerint a megpirított húsok után a sperpenyőbe kell dobálni a zöldségeket, beleönteni a bort és lefedve együtt párolni, de Micike inkább ezt a sütős verziót szereti (és én is támogatom ebben ... már ha ez érdekel egyáltalán valakit :-))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioLxwHKxR-IqAU6VGvWTyFBNFDbRvCIIEHSrF5SaksxAoCkNEE0kuhIqiN_KXAlUnPaF9FPPp4JUqQrIYnoMtTQ7bHn5NWXbry1jAKcXfIDX0pCrtfZs9dotZpNHMyBEZW94LHkN4dd3Na/s320/kajaborral.JPG)
Főkóstolómesterünk, Folti is szolgálatban volt és szerintem jól látszik a képen, hogy milyen elégedett volt az esténkkel!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU82MCn69sMFjsB1LYM5LIe-mUdb9p_iU7wTPx4Nqi7d_itsaom0RFilMITvOxppd3t8Gmqa2G07qmDny4vZyFcFII70LPchJT8x_InEOERWlVRUUtahTbHQcit-Lb9NY85MWOecO9YUU/s320/folti.JPG)
Igennn, nagyon szép vagy Foltika! :-))) [Sajnálom, hogy az a kép nem sikerült, ahol szerelmesen néz a gazdájára!]
5 megjegyzés:
Hát ez hihetetlen, nagyon termékeny vótál az elmúlt napokban.
Foltika dönörűűűűűűű és én látom azt a szerelmetes pillantását. És ez a Mici! nadon-nadon kitett magájért :)
NAGYON SOK BÓDOG SZÜLINAPOT az én kis drága ikreimnek!!!!!
Köszönjük szépen és te vagy a drága :-))))
irtó cuki ez a folti, sőt, még cukibb! nem tudom, kap-e eleget enni, kicsit sovánkának néz ki. és a mediterrán csirke sem kutya.
Hát szerintem biztos éheztetik! Látod, milyen űzött a tekintete ott a foltelban?!
Nagyon finom volt, mindenképpen próbáld ki a csirkét!
... a mediterrán csirke nagyon finom vaúúúúúúúúút, köszönöm szépen Évi néninek, meg Andinak is. Vaúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, kéz nyal-nyal.
Megjegyzés küldése