2008. október 5., vasárnap

Mediterrán csirke

Micikével is megünnepeltük a szülinapomat! Úgy szoktuk a szülinapunkat tartani, hogy az ünnepelt kívánságát sütjük vagy főzzük meg egymásnak, és én már alig vártam, hogy itt tartson az "ünnepségsorozatom", mert nagyon szeretem ezt a csirkét és nagyon szeretek kettesben lenni és jókat dumálni vele. Amikor (kicsit késve) megérkeztem csodálatos hangulatvilágítás, isteni illatok, egy kíváncsian elémszaladó kedves cica, gyönyörűen terített asztal és a mindig mosolygó Micike fogadott. Miért nem lehet minden hétvégén szülinap? :-) Megpróbáltam megjegyezni a receptet: sózás-borsozás után a csirkecombok mindkét oldalát egy serpenyőben meg kell pirítani. A krumplit (ez újítás volt!), a répát és a hagymát fel kell karikázni, egy tálban kézzel jól összekeverni sóval, borssal, bazsalikommal (vagy oregánóval, vagy rozmaringgal, vagy mindegyikkel) és olivaolajjal. A tepsibe alulra ki kell teríteni a zöldségeket, szépen elrendezni rajta az elősütött combikat, meglocsolni kis fehérborral és fóliával letakarva mehet 300 fokra (igen!) kábé 60 percre, majd fólia nélkül még 15 percre a sütőbe. Most valahogy nem akartak megpuhulni a combok, ezért még tovább kellett sütni őket. Nagyon finom volt! Az eredeti recept szerint a megpirított húsok után a sperpenyőbe kell dobálni a zöldségeket, beleönteni a bort és lefedve együtt párolni, de Micike inkább ezt a sütős verziót szereti (és én is támogatom ebben ... már ha ez érdekel egyáltalán valakit :-)) Főkóstolómesterünk, Folti is szolgálatban volt és szerintem jól látszik a képen, hogy milyen elégedett volt az esténkkel!
Igennn, nagyon szép vagy Foltika! :-))) [Sajnálom, hogy az a kép nem sikerült, ahol szerelmesen néz a gazdájára!]

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez hihetetlen, nagyon termékeny vótál az elmúlt napokban.
Foltika dönörűűűűűűű és én látom azt a szerelmetes pillantását. És ez a Mici! nadon-nadon kitett magájért :)
NAGYON SOK BÓDOG SZÜLINAPOT az én kis drága ikreimnek!!!!!

Andi írta...

Köszönjük szépen és te vagy a drága :-))))

csincsilla írta...

irtó cuki ez a folti, sőt, még cukibb! nem tudom, kap-e eleget enni, kicsit sovánkának néz ki. és a mediterrán csirke sem kutya.

Andi írta...

Hát szerintem biztos éheztetik! Látod, milyen űzött a tekintete ott a foltelban?!
Nagyon finom volt, mindenképpen próbáld ki a csirkét!

Névtelen írta...

... a mediterrán csirke nagyon finom vaúúúúúúúúút, köszönöm szépen Évi néninek, meg Andinak is. Vaúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, kéz nyal-nyal.